Dragoş Băsescu, cercetat sub control judiciar

Dragoş Băsescu, nepotul fostului preşedinte Traian Băsescu, este cercetat de procurorii anticorupţie sub control judiciar pe cauţiune, fiind stabilită suma de 10.000 de lei.

Adăugat: 17 Iunie 2015
Ultima actualizare:17 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Avocatul lui Dragoş Băsescu, Cristian Ene, a declarat miercuri, la ieşirea de la DNA, că procurorii au dispus această măsură faţă de clientul său şi că acesta se va prezenta în faţa anchetatorilor ori de câte ori va fi chemat.

"Ni s-a adus la cunoştinţă o posibilă faptă de trafic de influenţă. Am dat declaraţii, am lămurit situaţia din acest punct de vedere, fapt pentru care s-a dispus doar control judiciar pe cauţiune, în cuantum de 10.000 de lei. Pentru următoarea perioadă ne vom prezenta în continuare dacă DNA va considera că mai e nevoie să lămurim alte aspecte", a precizat Ene.

Dragoş Băsescu nu a dorit să facă declaraţii presei.

El a fost adus cu mandat, miercuri, la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru a fi audiat în dosarul în care sunt cercetaţi omul de afaceri Sergiu Lucinschi, avocatul Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, procurorul Remus Jurj şi un ofiţer de poliţie din DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, Dragoş Băsescu este acuzat trafic de influenţă, după ce ar fi cerut omului de afaceri  Sandu Staicu un milion de euro, cu ajutorul unui complice, pentru a-i rezolva problemele judiciare într-un dosar instrumentat de procurorul Remus Jurj, de la DIICOT.

Dragoş Băsescu, arată sursele, ar fi pretins iniţial 500.000 de euro pentru ca omul de afaceri să nu fie arestat preventiv în urma contestaţiei DIICOT şi încă 500.000 de euro pentru ridicarea sechestrului pe avere.

Banii urmau să fie disimulaţi într-un contract fictiv de consultanţă cu o firmă internaţională, informează reporterul RRA.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza