Dragnea vrea ca legile justiției să intre în dezbaterea Parlamentului

Președintele PSD, Liviu Dragnea, îşi doreşte ca proiectul de modificare a legilor justiției să intre în dezbaterea parlamenatră.

Adăugat: 30 Septembrie 2017
Ultima actualizare:30 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Liderii social-democraţi au discutat la Suceviţa despre unele acte normative aflate în circuit parlamentar şi au analizat relaţiile dintre guvern şi parlament.

Ei au evaluat şi activitatea membrilor Cabinetului Tudose.

În privinţa implementării programului de guvernare PSD-ALDE, liderul social-democrat Liviu Dragnea susţine că lucrurile stau mult mai bine decât au fost prezentate în această vară, fiind recuperate multe întârzieri.

În cadrul Comitetului Executiv Naţional s-a discutat despre stadiul proiectelor privind mai multe domenii.

Astfel, la educaţie, unde există păreri impărţite între manualul unic sau cel alternativ, Liviu Dragnea a precizat că este nevoie de o discuţie serioasă cu mediul academic, dascăli, părinţi şi sindicate, pentru a se găsi cea mai bună formulă.

În agricultură, până la sfârşitul anului, va fi finalizat codul pentru acest domeniu, în timp ce săptămâna viitoare ar putea fi înfiinţată, la Ministerul Economiei, Casa Română de Comerţ.

Proiectul privind legea pensiilor este finalizat ca document, a afirmat Liviu Dragnea, iar în perioada următoare se va realiza o evaluare financiară.

Este vorba de un impact bugetar semnificativ.

În privinţa legilor justiţiei, Liviu Dragnea îşi doreşte ca proiectul să intre în dezbaterea parlamentară.

În opinia sa, parlamentul are posibilitatea să pornească dezbateri serioase pe aceste legi, creând un cadru în care toate instituţiile să poată să se exprime.

"Beneficiarii sau, mă rog, o parte din beneficiarii acestor legi au alt punct de vedere - şi mă refer aici la Uniunea Naţională a Judecătorilor din România, la o serie întreagă de magistraţi care s-au exprimat public şi care se exprimă public în continuare. Nu cred că poziţia preşedintelui Iohannis este poziţia corectă, în sensul că ultimatumuri date, legile trebuie să fie îngropate, să dispară, pentru că CSM, adică procurorii din CSM şi încă trei judecători au spus aşa, în condiţiile în care cea mai mare parte dintre magistraţii din România susţin că trebuie să apară nişte modificări în legislaţie", a susținut Liviu Dragnea.

În cel mult două săptămâni, urmează ca premierul Mihai Tudose să prezinte o evaluare a tuturor secretarilor de stat, a mai precizat Liviu Dragnea.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza