Dragnea va ataca la CEDO condamnarea în dosarul "Referendumul"

Liviu Dragnea va ataca la CEDO condamnarea sa, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia la executare depusă împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare în acest dosar.

Adăugat: 27 Aprilie 2017
Ultima actualizare:27 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că va ataca la CEDO decizia privind condamnarea sa în dosarul "Referendumul".

Liviu Dragnea a precizat că va urma această cale de atac după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia la executare depusă împotriva condamnării la doi ani închisoare cu suspendare în acest dosar.      

"Acest demers, finalizat aşa cum era de aşteptat, cu respingerea contestaţiei m-a repus în posibiitatea de a face două demersuri la CEDO şi la Curtea Europeană de Justiţie, la Luxemburg; acţiunile sunt aproape finalizate şi, în foarte scurt timp, avocaţii pe care îi am în acest caz vor depune acţiune la cele două instanţe europene", a spus Liviu Dragnea. 

Instanţa Supremă a respins în 24 aprilie, solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de anulare a condamnării la doi ani de închisoare cu suspendare primită de liderul PSD, Liviu Dragnea în dosarul Referendumul.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă.

Liviu Dragnea a contestat decizia în acest dosar pe motiv că hotărârea nu a fost redactată în 30 de zile de la pronunţare, iar la data motivării, preşedintele completului care a soluţionat cauza nu mai era judecător, pentru că se pensionase.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza