Dragnea și Tăriceanu promit aleșilor locali salarii mai mari și o legislație clară

Liderul PSD, Liviu Dragnea, le-a vorbit aleșilor locali despre modificarea unor legi în Parlament, astfel încât administraţia publică să iasă din starea actuală de paralizie a funcţionarilor cărora le este frică să semneze.

Adăugat: 20 Februarie 2017
Ultima actualizare:20 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Călin Popescu Tăriceanu (stânga) și Liviu Dragnea
trimite pe mail

Liderii coaliţiei de guvernământ, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, le-au promis astăzi reprezentanţilor aleşilor locali din România că vor primi salarii mai mari şi că vor avea la dispoziţie o legislaţie mai clară, astfel încât să nu se mai teamă că activitatea lor ar putea ajunge în atenţia procurorilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD, Liviu Dragnea, a vorbit astăzi la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România despre modificarea unor legi în Parlament, astfel încât administraţia publică să iasă din starea actuală de paralizie a funcţionarilor cărora le este frică să semneze.

"Vom defini în Parlament, indiferent de presiuni, ca să nu existe dubii, pentru că Parlamentul este locul în care se legiferează şi în care se şi îndreaptă legile strâmbe. Trebuie să apară foarte clar distincţia între legalitate şi oportunitate. Oportunitatea este a celui care a fost ales sau care a fost numit în mod legitim într-un proces democratic. Prea multe instituţii îşi dau cu părerea despre oportunitate, de ce ai făcut drumul ăla şi nu l-ai făcut pe ăla. Trebuie să înţeleagă toată lumea că administraţia publică din România trebuie să iasă din aceată stare de paralizie", a spus Liviu Dragnea.

Preşedintele Senatului, liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, crede că mulţi primari au fost puşi pe nedrept sub acuzare, iar o creştere a salariilor aleşilor locali şi a funcţionarilor ar putea rezolva problema corupţiei despre care se tot vorbeşte din România.

"În România, după cum vedeţi, de câţiva ani buni este o vânătoare de vrăjitoare. Foarte mulţi primari au trebuit să treacă prin anchete extrem de neplăcute pentru ei, pentru că le-a afectat imaginea publică, nu i-a lăsat să lucreze. Foarte mulţi în final s-a dovedit că sunt nevinovaţi. Toată lumea în România face gargară cu corupţia, de dimineaţă până seara numai cu corupţia în gură stau", a susținut Călin Popescu-Tăriceanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
20 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza