Dragnea: România îndeplineşte toate criteriile de aderare la Spaţiul Schengen

Ţara noastră se achită cu succes de obligaţiile pe care şi le-a asumat, din postura de stat de graniţă estică a Uniunii Europene, a afirmat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Adăugat: 19 Septembrie 2017
Ultima actualizare:19 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

România îndeplineşte toate criteriile de aderare la Spaţiul Schengen, susţine liderul PSD, Liviu Dragnea.

El afirmă că ţara noastră se achită cu succes de obligaţiile pe care şi le-a asumat, din postura de stat de graniţă estică a Uniunii Europene.

Afirmaţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor vin după ce Olanda şi Germania şi-au reiterat, recent, opoziţia faţă de intrarea României în Schengen.

"Intrarea noastră în Schengen nu aduce avantaje doar pentru România, aduce avantaje pentru toate ţările din Uniunea Europeană. Din punct de vedere tehnic, România nu mai are demult absolut nimic de făcut. Sunt mulţi care îmi spun că, fiind alegeri în unele ţări, trebuie să aibă astfel de poziţii. Este o atitudine nedreaptă faţă de România, total nedreaptă. România asigură frontiera estică pe o lungime foarte mare, România a făcut investiţii foarte mari, a făcut eforturi foarte mari, este implicată în toate aceste structuri de siguranţă la frontiera estică şi i se refuză intrarea în Schengen, nefiind o motivare legată de ceea ce s-a discutat când a început acest proces", a spus Liviu Dragnea.  

Amintim că în discursul său anual privind starea Uniunii Europene, susţinut recent în plenul Parlamentului European, preşedintele Comisiei, Jean-Claude Juncker, a cerut ca România şi Bulgaria să fie primite rapid în Spaţiul Schengen.

Oficialul european a propus şi ca, la 30 martie 2019, la o zi după ieşirea Marii Britanii din Uniune, să fie organizat, la Sibiu, un summit despre viitorul forului comunitar, în contextul în care ţara noastră va deţine atunci preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza