Dragnea: Restructurarea Guvernului necesită un vot în Parlament

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că toate propunerile de eficientizare a activităţii guvernului vor fi tranşate la următoarea şedinţă a conducerii partidului, care va avea loc la sfârşitul acestei luni la Iaşi.

Adăugat: 9 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:9 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Conducerea PSD a amânat ieri luarea unei decizii privind restructurarea guvernului, aşa cum a propus premierul Mihai Tudose.

Subiectul va fi analizat în viitoarea şedinţă a CEx al partidului, care va avea loc la Iaşi la sfârşitul acestei luni.

Social-democraţii au decis totuşi nominalizarea unui nou ministru al Apelor şi al Pădurilor, după demisia Doinei Pană.

CEx Naţional al PSD a decis ca senatorul PSD de Bistriţa, Ioan Deneş, să fie propus pentru portofoliul de la Ministerul Apelor şi Pădurilor, rămas vacant în urma demisiei Doinei Pană.

Propunerea va fi trimisă preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că toate propunerile de eficientizare a activităţii guvernului vor fi tranşate la următoarea şedinţă a conducerii partidului, care va avea loc la sfârşitul acestei luni la Iaşi.

El a precizat ca vor mai fi analizate mai multe aspecte legate de structura guvernului şi implementarea programului de guvernare.

"Va trebui făcută o analiză a modului cum funcţionează în primul rând fluxul deciziei în interiorul ministerelor şi care sunt măsurile care ar putea face ca în 2018 actul de guvernare să fie şi mai bun decât a fost în 2017. Că poate fi una din măsuri o restructurare a guvernului, am menţionat, că poate fi o remaniere a guvernului, am menţionat-o şi pe asta. Poate nu e nici una nici alta şi se regândeşte fluxul de decizie administrativă în interiorul ministerelor, poate să fie şi asta. Trebuie să discutăm şi cu partenerii de la ALDE despre acest subiect, pentru că restructurarea guvernului necesită un vot în parlament", a spus Liviu Dragnea.

La rândul său, premierul Mihai Tudose a subliniat necesitatea restructurării guvernului.

"Restructurarea ne se putea face astăzi, azi am lansat subiectul, va fi discutată la CEx-ul de la Iaşi. Eu nu renunţ la idee, o voi propune în amănunte partidului la CEx-ul de la Iaşi, aşa cum am vorbit la sfârşitul lunii", a susținut Mihai Tudose.

La reuniunea conducerii PSD, preşedintele executiv al partidului, Nicolae Bădălău, a depus o scrisoare în care analizează primul an de guvernare, act care urmează şi el să fie analizat în următoarea şedinţă a conducerii social-democrate.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza