Dragnea: Regionalizarea nu va fi făcută pe criterii etnice

Vicepremierul Liviu Dragnea a afirmat că regionalizarea României va fi făcută după analize şi dezbateri profunde, dar, în niciun caz, nu se va realiza pe criterii etnice, subliniind că "nu s-a făcut nicăieri în Europa".

Adăugat: 11 Martie 2013
Ultima actualizare:11 Martie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepremierul Liviu Dragnea susţine că regionalizarea României are drept scop o dezvoltare economică echilibrată, precum şi aducerea serviciilor publice mai aproape de cetăţeni.

Într-un interviu pentru postul ROMÂNIA TV, el a mai apreciat că pentru a avea un proiect cât mai bun, este nevoie de o dezbatere publică profundă.

"Dacă acest proiect va fi construit politic, distruge România. Nu avem decât o singură şansă ca regiunile să fie fundamentate pe baza unor analize foarte serioase, pe baza unor dezbateri în toată ţara, în aşa fel încât proiectul final să aibă fundament serios pentru a dezvolta România. Nu va fi o regionalizare pe criterii etnice, este exclus să se facă aşa ceva, nu s-a făcut nicăieri în Europa. Nu discutăm de autonomie pe criterii etnice, regionalizarea are două obiective majore şi anume, să genereze o dezvoltare echilibrată a acestei ţări şi al doilea obiectiv - să ducă serviciile publice mai aproape de cetăţeni", a spus Dragnea.  

Blaga susţine regionalizarea după principiile UE

Despre regionalizare a vorbit duminică, în turneul pe care îl face în ţară pentru prezentarea moţiunii cu care speră să câştige şefia PDL, şi acutualul lider al partidului, Vasile Blaga.

El a declarat că proiectul reorganizării administrativ-teritoriale poate fi realizat pe baza principiilor în domeniu, funcţionale la nivelul Uniunii Europene.  

"Aici nu trebuie să descoperim apa caldă, ci să aplicăm ceea ce Uniunea Europeană aplică. Toată lumea face reorganizare administrativ-teritorială, nu numai regionalizare, pentru a obţine cele mai bune servicii publice cu putinţă pentru cetăţeni, la cele mai mici costuri. Pe de altă parte, în directiva Comisiei Europene 1054/2001 sunt precizate foarte clar care sunt principiile după care se face regionalizarea, de exemplu - criteriul istoric, geografic, socio-cultural, economic, mediu şi populaţia rezultată din text, nu mai mică de 800.000, nu mai mare de 3 milioane", a arătat Vasile Blaga.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Martie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza