Dragnea propune suspendarea Legii statutului aleşilor locali. Află de ce

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că este necesară o ordonanţă de urgenţă care să suspende Legea statutului aleşilor locali timp de 2 săptămâni.

Adăugat: 24 August 2014
Ultima actualizare:24 August 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremier
trimite pe mail

Preşedintele executiv al PSD  a explicat că este necesară o ordonanţă de urgenţă care să suspende Legea statutului aleşilor locali timp de 2 săptămâni, interval în care primarii să poată trece - dacă doresc - la alte partide decât cele sub sigla cărora au câştigat alegerile, fără ca în acest fel să-şi piardă funcţia.

90% dintre aleşi intenţionează să facă acest pas - susţine vicepremierul.

În replică, Opoziţia acuză Puterea că vrea să-i racoleze pe primarii celorlalte formaţiuni.

Vicepremierul Liviu Dragnea consideră că o astfel de ordonanţă poate fi dată în cel mai scurt timp, până la 1 septembrie.

"De ce să nu li se permită primarilor să-şi schimbe formaţiunea, din moment ce atât de mulţi dintre ei activează deja neoficial în alte partide decât cele în numele cărora au candidat? Cui îi foloseşte perpetuarea acestei stări extrem de complicate şi confuze? Cui? Nimănui. Noi suntem capabili să prezentăm acest proiect de ordonanţă şi poate fi adoptată pe ordonanţă până la sfârşitul acestei luni", a susţinut Dragnea.

De cealaltă parte, cele două partide care compun Alianţa Creştin-Liberală, PDL şi PNL,  spun că o astfel de ordonanţă, dacă va fi emisă şi aplicată, va încălca grosolan principiile democratice şi va reinstaura migraţia politică la nivel local.

Vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban, acuză Guvernul că vrea să-i racoleze pe primarii din alte partide, lucru pe care îl consideră inacceptabil.

"Vom face apel la toate procedurile pe care le avem la dispoziţie pentru a împiedica comiterea unui astfel de act criminal împotriva democraţiei româneşt", a amenţat Orban.

Şi prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, califică iniţiativa ca pe o metodă prin care PSD încearcă să fure primarii opoziţiei.Autor:
Costi Dumăscu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
24 August 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza