Dragnea: Peste jumătate din candidații PSD la alegeri sunt oameni noi

Pe listele social-democraţilor se găsesc multe nume noi, dar și parlamentari cu state vechi în partid.

Adăugat: 25 Octombrie 2016
Ultima actualizare:25 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Comitetul Executiv al PSD a validat, în această seară, listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Pe locurile eligibile se regăsesc parlamentari vechi, reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret şi femei, dar şi persoane cu dizabilităţi.

Listele de candidaţi din câteva judeţe au suferit modificări pe ultima sută de metri.

Astfel, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, care deschidea lista PSD la Senat, a fost înlocuit cu Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Nu a fost aprobată nici candidatura pentru Camera Deputaţilor a liderului PSD Sibiu, Ioan Cindrea, iar acesta a demisionat de la şefia organizaţiei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea că la întocmirea listelor s-a ţinut cont de criteriile de integritate cuprinse în codul de etică al partidului.

Pe listele social-democraţilor se regăsesc parlamentari cu state vechi în partid, dar şi multe nume noi din rândul tinerilor, al societăţii civile, precum şi persoane cu dizabilităţi.

"Vorbim de peste 67 - 68% candidaţi noi pentru Parlament, o medie mai mare de cel puţin o femeie pe liste.Tinerii sunt reprezentaţi mult mai bine decât au fost reprezentaţi în perioada trecută. S-a avut în vedere ca listele de candidaţi ale PSD-ului să fie liste profesionalizate, în aşa fel încât toate comisiile din Parlament, comisiile de specialitate să fie populate cu reprezentanţi ai PSD-ului care sunt foarte bine pregătiţi pe acea specializare", a spus Liviu Dragnea.

Mai mulţi membri ai PSD care au câştigat primării sau sunt preşedinţi de consilii judeţene vor fi pe listele de candidaţi pentru a mări şansele partidului în alegeri.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, va candida pentru un nou mandat de deputat în judeţul Teleorman, iar fostul premier Victor Ponta este pe lista de candidaţi pentru Camera Deputaţilor în judeţul Gorj.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
25 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza