Dragnea: Nu vor fi tăiate fonduri de la domenii vitale

Liviu Dragnea a precizat că la rectificarea bugetară pe care o va face Guvernul în această săptămână nu vor fi tăiate fonduri de la domenii vitale, precum Sănătatea sau Educaţia.

Adăugat: 27 Iulie 2015
Ultima actualizare:27 Iulie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedinte interimar al PSD
trimite pe mail

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la finalul şedinţei conducerii social-democraţilor, că există un excedent bugetar de aproximativ 4 miliarde de lei, bani care nu au fost cheltuiţi aşa cum era prevăzut în bugetul de stat.

Liviu Dragnea a precizat că la rectificarea bugetară pe care o va face Guvernul în această săptămână nu vor fi tăiate fonduri de la domenii vitale.  

"Nu se taie bani de la Sănătate, dimpotrivă nu se taie bani de la Educaţie dimpotrivă se vor achita toate sentinţele judecătoreşti care au fost obţinute de cadre didactice de-a lungul  ultimei perioade. În ceea ce priveşte măsurile din domeniul social, toate actele normative din acest domeniu vor fi finanţate, inclusiv dublarea alocaţiilor", a spus Dragnea.

Potrivit ministrului finanţelor, Eugen Teodorovici, în această după-amiază vor mai exista discuţii cu reprezentanţii instituţiilor implicate, iar forma finală a rectificării bugetare va fi cunoscută mâine după şedinţa de guvern.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat astăzi, că această rectificare bugetară nu are viziune şi nu îndreaptă resursele către politici publice importante.

El a declarat că retragerea de fonduri de la Sănătate, Transporturi ori de la TVR arată intenţia Guvernului de a impune un control politic.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
27 Iulie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza