Dragnea: Nu este exclusă o variantă de colaborare PSD - UNPR - ALDE
Liderul PSD crede într-un nou proiect politic format din PSD, UNPR şi ALDE.
Adăugat: 9 Mai 2016
Ultima actualizare:9 Mai 2016
Foto: Copreședintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu (stânga) și Liviu Dragnea, președintele PSD
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că USL reprezintă un proiect politic încheiat.
El crede că în viitor, un nou proiect asemănător Uniunii Social Liberale ar putea să fie format din PSD, UNPR şi ALDE.
"USL-ul s-a desfiinţat. Există foarte multă nostalgie pentru USL, dar deocamdată suntem în campanie electorală, PSD-ul se mişcă bine, este foarte bine receptat de populaţie, ALDE am înţeles la fel, că face o figură bună. USL-ul a fost un proiect bun, de mare succes. Nu cred în ciorba reîncălzită. Putem discuta tot felul de proiecte politice, deci nu este exclusă nicio varianta de colaborare la parlamentare cu ALDE, ba chiar ne-o dorim, dar nu USL. USL-ul este un proiect care trebuie lăsat în istorie, unde a ajuns", a spus Dragnea.
Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, aşteaptă a doua pronuntare a Curţii Constituţionale privind organizarea alegerilor locale într-un tur sau două.
Prezent la Slobozia, Vasile Blaga a precizat că desfăşurarea competiţiei politice într-o singură rundă de alegeri avantajează principalii doi competitori electorali: PNL şi PSD.
"Nu am făcut aceste demersuri în ideea de a ne crea vreun avantaj într-un fel sau altul. pană la urmă, cele două mari partide sunt avantajate, este evident. PSD-ul probabil mai mult, pentru că prin Ordonanţa 55, noi am pierdut 486 de primari, dar am făcut aceste demersuri tocmai pentru că noi considerăm că textul constituţional reprezintă activitatea, chiar trebuie aplicat. Să vedem, dar suntem pregătiţi şi pentru un tur şi pentru doua", a susținut Vasile Blaga.
Corespondentul RRA, Clementina Tudor, aminteşte că decizia Curţii Constituţionale privind organizarea alegerilor locale în doua tururi de scrutin este aşteptată în această săptămână.
Platforma civică "Alianţa pentru Hunedoara" şi-a lansat la Petroşani candidaţii pentru primăriile principalelor localităţi din judeţ.
Noua alianţă este formată din Partidul Socialist Român, UNPR şi 28 de organizaţii nonguvernamentale. Aceasta şi-a propus să obţină un scor electoral de cel puţin şapte procente la alegerile locvale.
Senatorul UNPR, Haralambie Vochiţoiu, iniţiatorul acestui proiect.
"Alianţa aceasta este mult mai mult decât un partid politic şi este o platformă cetăţenească unde poate să se exprime oricine are un plan, un proiect, un program, un deziderat al său. Sigla noastră este una foarte frumoasă: familia, familia în judeţul Hunedoara. Sunt atâtea familii destrămate în judeţul acesta, atâtea familii care au fost nevoite să se despartă, plecând mama, tata sau copiii la muncă în străinătate", a susținut Haralambie Vochiţoiu, într-o declaraţie consemnată de corespondentul RRA, Dorin Corpade.
Dan Claudiu Tănăsescu este candidatul Partidului Naţional Democrat la Primăria Sectorului 1. Dacă va fi ales primar, el doreşte să se implice cu prioritate în rezolvarea problemelor din cartierele mărginaşe ale sectorului.
"Intenţionăm să ajutăm întreaga populaţie. La marginea sectorului sunt încă străzi care n-au canalizare, care n-au apă, care gaze, care nu au măcar pietruite drumurile. Ne-am gândit la acest lucru. Traficul este absolut sufocant şi nimeni nu s-a gândit că trebuie luată o măsură ca autoturismele să nu mai staţioneze la stopuri minute întregi şi să creeze şi o poluare excesivă", a susținut Dan Claudiu Tănăsescu, într-o declaraţie consemnată de redactorul RRA, Angela Matei.
Partidele de dreapta ar fi trebuit să constituie o alianţă electorală, nu să se lupte între ele şi să lase loc liber stângii în alegeri, a declarat, la Reşiţa, preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu.
El a declarat presei că a propus partidelord e dreapta o coaliţie de genul CDR, dar aceasta nu a reuşit din cauza orgliilor personale.
"Din păcate, unii dintre liderii dreptei nu fac politică pentru popor, ci fac politică pentru orgoliul personal şi pentru camarilele pe care le-au avut şi le au în spate. Este absolut inacceptabil. Încă o dată, fac acest efort de ani de zile, mai degrabă la aceste alegeri locale şi, probabil, şi în toamnă, partidele dreptei candidează unul împotriva celuilalt, pentru că dreapta nu ia de la PSD. Şi atunci este o luptă între partidele dreptei, de a se elimina unul pe altul", a spus Pavelescu.
Corespondentul RRA, Mario Balint, precizează că la Reşiţa candidatul PNŢCD la funcţia de primar este Lucian Ionescu.
Prim-vicepreşedintele PRU, Augustin Hagiu, candidatul pentru Primăria Sectorului 2, a anunţat una din măsurile pe care le are în vedere pentru rezolvarea problemelor de salubritate şi încălzire din sector.
Investiţia în instalaţii amplasate lângă CET-uri, care să transforme gunoiul menajer în energie şi combustibil.
Această tehnologie reprezintă o invenţie autohtonă şi este deja utilizată cu succes în România şi aduce ca beneficii salubritate gratuită, energie termică şi/sau electrică, gaz şi combustibili mai ieftini, totul cu zero emisii de noxe.
Pe lista de candidaţi la consiliul local se află jurişti, psihologi, economişti, ingineri, medici şi militari în rezervă.
Media de vârstă a candidaţilor PRU la Sectorul 2 este de 38 de ani, iar aceştia nu au mai ocupat în trecut funcţii publice, se arată într-un comunicat de presă.
Articole pe aceeasi tema