Dragnea nu e de acord cu organizarea alegerilor pe 11 decembrie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că există riscul ca pe 11 decembrie, vremea rea să-i ţină pe alegători acasă.

Adăugat: 1 Septembrie 2016
Ultima actualizare:1 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că executivul a greşit atunci când a stabilit ca în 11 decembrie să aibă loc alegerile parlamentare.

Liviu Dragnea crede că este foarte posibil ca vremea să fie rea şi să-i ţină în case pe alegători.

"Ne-a interesat foarte mult să fie condiţii bune pentru cetăţenii români să vină la vot. Temerea noastră este că în 11 decembrie există riscul mai mare pentru o vreme rea care să îi facă pe români să vină mai puţini la vot. În rest nu ne schimbă cu nimic programul de organizare, nu ne schimbă cu nimic programul de activităţi sau pregătirea pentru campania electorală", a spus  Liviu Dragnea. 

Liviu Dragnea crede că premierul Dacian Cioloş a cedat presiunii celor doi copreşedinţi ai PNL când a fost de acord cu data de 11 decembrie pentru alegerile parlamentare.

Majoritea partidelor s-au pronunţat pentru 11 decembrie

Guvernul a stabilit ieri data alegerilor parlamentare din acest an.

Românii îşi vor alege senatorii şi deputaţii în acest an pe 11 decembrie, campania electorală urmând să se desfăşoare în perioada 11 noiembrie-10 decembrie.

Deşi au existat mai multe variante în vederea stabilirii datei alegerilor, ieri, miniştrii au optat pentru a doua duminică din decembrie.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a explicat şi de ce.

"În urma consultărilor s-a observat că există o majoritate de partide parlamentare care susţin această dată - 11 decembrie - şi anume: Partidul Naţional Liberal, UDMR, PMP, şi UNPR. Susţineau data de 4 decembrie doar Partidul Social Democrat şi ALDE", a spus  Liviu Iolu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza