Dragnea: Nu am avut curajul sa condamnăm crimele dictaturii comuniste

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că a cere iertare este un gest care poate desprinde partidul de greşelile trecutului.

Adăugat: 18 Octombrie 2015
Ultima actualizare:19 Octombrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, noul președinte al PSD. Sursa: captură TV
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a cerut tuturor delegaţilor prezenţi la Congresul Extraordinar  să ţină un moment de reculegere în memoria victimelor din perioada comunistă.

Gestul a semnificat dorinţa PSD de a cere iertare pentru faptul că nu a avut până acum curajul să îşi asume istoria României, aşa cum a fost ea, a afirmat Liviu Dragnea.

Liderul PSD a subliniat că social-democraţii s-au ferit uneori să îşi asume chiar şi trecutul recent, cum ar fi evenimentele din Piaţa Universităţii.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a subliniat că a cere iertare este un gest care poate desprinde partidul de greşelile trecutului.

"Nu am avut curajul sa condamnăm crimele dictaturii comuniste. Nu ne-am asumat greșeli facute în primii ani după revoluție, cum ar fi evenimentele din Piata Univeristății. Vreau să vă ridicați în picioare și să păstrăm un moment de reculegere pentru victimele dictaturii comuniste", a spus Dragnea.

La rândul său, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PSD, Mihai Sturzu, a afirmat că partidul a pierdut alegerile prezidenţiale de anul trecut, deoarece tinerii din România cred că acest partid este un continuator al comunismului.

În opinia liderului TSD, percepţia vine inclusiv din faptul că social-democraţii nu au avut curajul să îşi asume greşelile.

Mihai Sturzu a indicat punctual două evenimente: mineriadele şi refuzul ca Regele Mihai să fie primit în ţară în anii '90.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu a abordat în discursul său tema greşelilor trecutului.

El a prezentat evoluţiile politice care au urmat revoluţiei din '89 şi a precizat că PSD trebuie să îşi reafirme orientarea de stânga.

Preşedintele fondator al PSD, Ion Iliescu, a ţinut să atragă însă atenţia că partidul trebuie să producă idei şi să colaboreze cu intelectualii tineri.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
18 Octombrie 2015
Ultima actualizare:
19 Octombrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza