Dragnea: Membrii Comisiei Juridice nu au avut mandat să susțină graţierea faptelor de corupţie

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declară că prioritatea partidului este punerea în aplicare a programului de guvernare şi nu graţierea faptelor de corupţie.

Adăugat: 10 Mai 2017
Ultima actualizare:10 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Senatorul PSD Şerban Nicolae a pierdut astăzi sprijinul partidului pentru preşedinţia Comisiei Juridice, dar şi pentru cea a grupului senatorial.

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv al formaţiunii. I se reproşează lui Şerban Nicolae modul în care a gestionat dezbaterile din Comisia Juridică pe marginea proiectului de lege privind graţierea faptelor de corupţie.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara că prioritatea partidului este punerea în aplicare a programului de guvernare şi nu graţierea faptelor de corupţie.

"Membrii din Comisia Juridică nu au avut mandat de la partid, nu au avut solicitare de la partid să susţină graţierea faptelor de corupţie. Au fost şi poziţii publice ale mele care au fost cunoscute de toată lumea, care au fost asumate de partid, care, din păcate, nu au fost respectate. Indiferent de argumentele aduse, atât în şedinţă, cât şi în spaţiul public, eu am ridicat această problemă colegilor mei, să ne gândim serios în perioada următoare dacă această lege a graţierii mai este oportună", a spus Liviu Dragnea.

La rândul lui, senatorul Şerban Nicolae apreciază că retragerea sprijinului partidului pentru funcţiile de conducere este doar un act politic, în urma unei discuţii normale în interiorul PSD.

"Bănuiesc că e o decizie politică. Deocamdată nu mi s-a reproşat că aş fi încălcat programul de guvernare pentru justiţie, dar trebuie să mă lămuresc, poate e greşeala mea, ideile mele în materie de justiţie nu corespund cu cele oficiale ale partidului", a spus Nicolae.

Şerban Nicolae a fost înlocuit cu Mihai Fifor la şefia grupului PSD din Senat şi cu Robert Cazanciuc, fost ministru al justiţiei, la conducerea Comisiei juridice.

Comitetul Executiv al PSD a decis şi suspendarea din partid a deputatului Nicolae Bacalbaşa pentru şase luni, din cauza comportamentului din plenul Parlamentului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza