Dragnea la Congresul UDMR: Să îndemnați copiii să învețe și în limba română

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declară că este total de acord cu învăţământul în limba maternă, dar i-a sfătuit pe reprezentanții UDMR să-și îndemne copiii să înveţe şi limba română.

Adăugat: 14 Mai 2017
Ultima actualizare:14 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Printre invitaţii la congresul UDMR s-a aflat şi liderul PSD, Liviu Dragnea, care le-a amintit participanţilor că este bine ca tinerii maghiari să studieze în limba maternă, însă o bună cunoaştere a românei le-ar oferi acestora mai multe şanse de angajare în ţara în care s-au născut.

"Am fost şi sunt total de acord cu învăţământul în limba maternă, dar sfatul meu este să îndemnaţi copiii să înveţe şi limba română, pentru că astfel le veţi oferi mai multe şanse de a câştiga un venit bun aici, în România, iar un loc de muncă oriunde în România va fi mereu mai aproape de părinţi şi bunici decât un loc de muncă în Ungaria sau oriunde în altă parte din lume, pentru că pentru noi este important ca în anii următori să înţelegem cu ce pericol se confruntă această ţară. Riscăm să rămână fără forţă de muncă", a spus Dragnea.

UDMR îşi propune să se implice mai mult pentru ca limba maternă să fie utilizată în administraţia publică din localităţile cu mari comunităţi de maghiari.

La Congresul Uniunii, desfăşurat ieri, la Zalău, s-a vorbit şi despre necesitatea ca relaţiile dintre România şi Ungaria să revină la normal.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza