Dragnea: În acest moment nu sunt drumuri naţionale blocate sau localităţi izolate

Ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Liviu Dragnea, a afirmat că în acest moment nu există drumuri blocate sau localităţi izolate.

Adăugat: 24 Decembrie 2012
Ultima actualizare:24 Decembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, a declarat, luni, la Guvern, că a cerut un raport în teritoriu, pentru a analiza cum s-a intervenit, care au fost măsurile care s-au luat şi problemele care i-au pus în dificultate pe reprezentanţii autorităţilor locale, dar şi situaţia contractelor de deszăpezire.

"Am cerut în această dimineaţă tuturor judeţelor care au fost afectate să transmită un raport complet al evenimentelor din ultima perioadă: cum s-a intervenit, când s-a intervenit, dacă au fost întârzieri, care au fost cauzele, care sunt disfuncţionalităţile care au fost semnalate, dacă s-au reziliat contracte, cum s-a comunicat între instituţii", a spus Liviu Dragnea.

Dragnea a subliniat faptul că în acest moment nu există drumuri naţionale sau judeţene blocate, nici localităţi izolate.

El a precizat că singurele probleme sunt pe râul Bistriţa unde s-a format un fenomen de zăpor, o acumulare de gheţuri, care este gestionat de Apele Române din Neamţ.

În ultimele 24 de ore, la acţiunile de intervenţie au participat 400 de angajaţi ai MAI cu 234 de mijloace de intervenţie.

De asemenea, au participat şi peste 600 de angajaţi ai structurilor centrale, operatori economici, cu 335 de mijloace.

"Premierul urmează să ia o decizie în ceea ce-l priveşte pe prefectul de Botoşani"

Totodată, vicepremierul a spus că primul-ministru urmează să facă o analiză şi să ia o decizie în ceea ce-l priveşte pe prefectul de Botoşani, Costică Macaleţi, cel căruia fostul ministrul de interne, Mircea Duşa, i-a cerut să demisioneze, fiind nemulţumit de modalitatea în care acesta a acţionat pentru deszăpezirea drumurilor.

În acelaşi timp, Dragnea a subliniat faptul că prefectul a acţionat foarte bine în ultimele zile, ''reuşind să ajungă şi în ultimul sat izolat din judeţ''.

"Urmează ca primul-ministru să facă o analiză în zilele următoare, este decizia dumnealui, ca prim-ministru, nu vreau să-l influenţez, numai că prefectul de Botoşani, în ultimele zile a acţionat foarte bine. Azi-dimineaţă la ora 7,00 a ajuns la ultimul sat care mai era izolat în România, la Ichimeni, unde trăiesc 191 de oameni, dacă nu greşesc, dar asta este o analiză pe care premierul o va face în perioada următoare şi va lua decizia în consecinţă", a declarat Dragnea.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
24 Decembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza