Dragnea, explicaţii referitoare la excluderea primarilor de la majorarea salariaţilor bugetari

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a explicat azi, la Adunărea Generale a Asociaţiei Comunelor din România, care sunt motivele pentru care primarii nu au fost incluşi în recenta majorare a salariilor bugetarilor.

Adăugat: 20 Februarie 2017
Ultima actualizare:20 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

"Decizia guvernului, decizia politică a noastră a fost să aveţi o abordare diferită, aşa cum meritaţi şi să aveţi un nivel de salarizare în aşa fel încât niciodată cineva dintr-o primărie să aibă salariu mai mare decât primarul", a afirmat Dragnea.

Acesta a mai spus că adminstraţia publică din România trebuie să iasă din "starea de paralizie", şi că este inadmisibil ca un primar să ştie că nu încalcă nicio lege, dar să nu poată sta liniştit pentru că nu ştie ce are şi ce nu are voie să facă.

"Fiecare dintre dumneavoastră vrea să ştie un lucru simplu: ce am voie să fac şi ce nu am voie să fac? Pentru că e inadmisibil ca un primar sau un ministru sau cineva care conduce o instituţie publică să ştie că nu încalcă nicio lege şi cu toate astea să nu poată să stea liniştit. Nu mai e nicăieri, în nicio ţară, acest lucru. Legislaţia este clară, dacă este clară şi e încălcată, cel care a încălcat legislaţia plăteşte. Vreau să ştiu şi eu ce am voie să fac, ce n-am voie să fac, nu să mă trezesc la un moment dat că cineva îmi spune că n-ai încălcat nicio lege, dar ai greşit", a spus Dragnea, citează Agerpres.

Liderul PSD s-a pronunţat în favoarea clarificării legislaţiei, astfel încât celor care fură să le fie frică, iar celor care nu o fac şi care nu sunt corupţi să li se ofere posibilitatea "să trăiască şi să muncească liniştiţi".

Aproximativ 550 de primari de comune din ţară participă la Adunarea Generală a Asociaţiei Comunelor din România. de la Palatul Parlamentului.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza