Dragnea contraatacă: Putem guverna fără PNL

Liviu Dragnea susţine că din punct de vedere strict aritmetic, alianţa USD formată din PSD, UNPR şi PC poate guverna fără PNL. Dragnea i-a răspuns astfel lui Iohannis care a cerut PSD să aleagă între PNL şi PC.

Adăugat: 13 Februarie 2014
Ultima actualizare:13 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD
trimite pe mail

Preşedintele executiv al PSD, vicepremierul Liviu Dragnea, a declarat joi că USD poate asigura guvernarea în absenţa PNL din punct de vedere aritmetic.

Acesta a fost întrebat de jurnalişti dacă USD poate să asigure guvernarea în absenţa PNL.

"Nu vrem să excludem PNL dar la întrebarea dumneavoastră, dacă vă răspund strict aritmetic, răspunsul este da. Nu dorim să ajungem acolo", a spus Dragnea, după ce a participat la Romanian Business Leaders Summit Bucureşti.

Întrebat dacă este de părere că liberalii vor să rupă USL în acest moment, preşedintele executiv al PSD a afirmat: "Sper să nu. Dacă vor să o facă, să o facă - Doamne, iartă-mă! - mai repede. Deja trec zilele şi sunt decizii importante de luat. Guvernul acesta trebuie să înceapă să funcţioneze aşa cum a funcţionat foarte bine până acum câteva zile", a mai afirmat Dragnea.

Avertismentul lui Iohannis: PSD să aleagă între PC şi PNL

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, a declarat joi într-o conferinţă de presă că PSD va trebui să aleagă între PC şi PNL, adică liberalii nu acceptă să existe un vicepremier conservator

Klaus Iohannis a precizat că nu s-a discutat despre ieşirea de la guvernare a liberalilor.

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că a propus în USL o formulă cu patru vicepremieri de la PNL, PSD, UNPR şi PC, precizând că nu s-a ajuns la un consens asupra acesteia.

Senatori PNL Bihor: Cu USD, PSD-iştii au făcut "o chinezărie"

Senatorii PNL de Bihor Cristian Bodea şi Valeriu Boeriu consideră că PSD îi forţează pe liberali să părăsească USL, o "alianţă confiscată de Ponta", ei spunând că social-democraţii au creat USD ca "o chinezărie politică, un plagiat ca şi Abidas şi Mike", prin care vor să inducă în eroare electoratul

Senatorii PNL de Bihor Valeriu Boeriu şi Cristian Bodea au afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că USD a fost gândită ca "un plagiat ieftin", prin care să poată fi păcălite "babele de la ţară".

"Modul în care strategii PSD au gândit această chinezărie, acest plagiat ieftin, îmi ridică semne de întrebare. Să crezi că vei câştiga alegerile făcând ce fac chinezii cu Abidas şi Mike e jenant. Prin asta vor să păcălească probabil babele de la ţară. Această mutare cu USD este încă un pas pentru a forţa ruperea USL, este o mitocănie pe faţă, vor să sufle sigla USL şi nici nu le e ruşine de asta", a spus Bodea.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, cel al UNPR, Gabriel Oprea, şi liderul PC, Daniel Constantin, au semnat, luni, protocolul pentru constituirea alianţei electorale Uniunea Social-Democrată (USD), pentru alegerile europarlamentare, la eveniment fiind prezent şi primarul Capitalei, Sorin Oprescu.
 

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Alice Georgescu
Adăugat:
13 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza