Dragnea: Bugetul pe 2018 va respecta ținta de deficit sub 3%

Liderul social democrat, Liviu Dragnea, a anunțat că bugetul va fi gata luna viitoare, iar cel mai târziu la începutul lui decembrie ar urma să fie adoptat.

Adăugat: 31 Octombrie 2017
Ultima actualizare:31 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat aseară după o reuniune a coaliţiei că bugetul pe anul viitor va respecta ţinta de deficit de sub 3% şi că rectificarea bugetară va fi pozitivă.

El a mai anunţat că bugetul va fi gata luna viitoare, iar cel mai târziu la începutul lui decembrie ar urma să fie adoptat.

"Vestea bună: se respectă ţintele de deficit sub 3% pentru anul 2018, s-a discutat şi despre rectificarea pozitivă care va fi pe acest an. Şi pe acest an deficitul va fi sub 3%. Am vorbit şi despre transferul contribuţiilor, despre split TVA şi am spus colegilor că le-am transmis amendamentele la Senat, dlui Eugen Teodorovici, pentru a le adopta în comisia de specialitate", a spus Liviu Dragnea.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a precizat că vor fi plafonate cheltuielile bugetare iar banii vor fi alocaţi pentru investiţii în diverse domenii.

Călin Popescu Tăriceanu a dat asigurări că salariile bugetarilor nu vor fi diminuate.

"Nu vor exista concedieri, nu s-a discutat despre aşa ceva, dar cred că este necesar în acest moment să punem un plafon la cheltuielile materiale, pentru că avem nevoie de bani şi avem nevoie de bani şi pentru investiţii şi una din priorităţile pe care am discutat-o de principiu pentru bugetul de anul viitor va fi alocarea fondurilor celor mai importante pentru realizarea proiectelor de investiţii în diverse domenii, nu numai infrastructură, dar avem nevoie de investiţii şi în sănătate şi în educaţie şi în alte domenii esenţiale care să conducă la îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor", a susținut Călin Popescu Tăriceanu. Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza