Dragnea anunţă amendamente la Legea defăimării

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, susţine că împărtăşeşte punctul de vedere al ambasadorului american, Hans Klemm, cu privire la proiectul de lege pe care l-a iniţiat.

Adăugat: 15 Februarie 2016
Ultima actualizare:15 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Astfel, precizează liderul social democrat, documentul va fi amendat prin eliminarea din text a definiţiei defăimării şi a sancţiunilor pentru cei care ar fi încălcat legea.

"Am anunţat deja de aseară, public, că, mai ales după noile amendamente pe care le voi depune astăzi, această lege nu va mai putea fi înţeleasă greşit. Scopul iniţial al legii, care este o dorinţă la care nu renunţ, este de a promova toleranţa şi demnitatea umană prin sistemul educaţional şi prin administraţie. Este o lege care nu e coercitivă. Azi voi scoate din lege şi definiţia defăimării sociale. Deja au fost scoase amenzile, azi eliminăm complet articolul, pentru ca nicio virgulă să nu mai poată fi folosită de cei care au manipulat pentru a deturna atenţia de la scopul esenţial al legii. România este o ţară care are nevoie în continuare de toleranţă", a declarat Dragnea, la conferinţa de presă a PSD.

Amintim că ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm a afirmat într-o declaraţie de presă referitoare la proiectul de lege privind defăimarea iniţiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, că Statele Unite condamnă discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp se opun legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare.

Hans Klemm se raportează în acest sens la o declaraţie a preşedintelui american Barack Obama, care spunea că cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare.

''Referitor la proiectul legislativ cu titlul 'Proiect de Lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup', politica Guvernului Statelor Unite ale Americii este clară. Protejarea libertăţii de exprimare, chiar şi în cazurile în care exprimarea aleasă ofensează, este un aspect fundamental al unei societăţi democratice sănătoase. Condamnăm discriminarea şi ura, dar în acelaşi timp ne opunem legilor care interzic exprimarea ofensatoare cu preţul libertăţii de exprimare. Aşa cum a declarat preşedintele Obama: 'Cea mai puternică armă împotriva discursului instigator la ură nu este reprimarea, ci libertatea de exprimare, voci ale toleranţei care se ridică împreună împotriva bigotismului...'', subliniază Hans Klemm, citează Agerpres.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza