Dragnea: Aleșii locali sunt ținta mai multor instituții

Aleşii locali sunt, în prezent, ţinta mai multor instituţii, pentru că se pleacă de la ideea că aceştia încalcă zilnic o regulă sau o lege, afirmă preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Adăugat: 23 Mai 2017
Ultima actualizare:23 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În ceea ce priveşte salarizarea, aleşii locali vor beneficia de retribuţii mai mari, ţinându-se cont şi de responsabilităţile lor foarte mari,  a mai spus Liviu Dragnea la lucrările Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene.

"Primarii şi preşedinţii sunt buni doar să răspundă pentru tot. Au o grămadă de constrângeri. Nici măcar nu beneficiază de toate drepturile de care beneficiază un funcţionar public. În schimb, când trebuie să fie cercetaţi, sunt asimilaţi funcţionarului public. Când trebuie să beneficieze de anumite drepturi, sunt demnitari şi atunci trebuie să aibă doar indemnizaţie şi foarte multe constrângeri", a spus Liviu Dragnea.

Premierul Sorin Grindeanu consideră că şi preşedinţii consiliilor judeţene ar trebui aleşi direct de cetăţeni, nu de consilierii judeţeni.

"Un preşedinte de consiliu judeţean nu poate să fie captiv unui vot politic, care se poate schimba oriocând, nu poate să stea la degetul mic al unora sau altora, ci să dea socoteală doar în faţa cetăţenilor care l-au ales. Astfel de autoritate poate fi,însă, conferită doar printr-un vot direct şi trebuie să ne gândim serios - e doar o temă - dacă nu cumva sistemul uninominal e mai benefic atât pentru democraţie, cât şi pentru stabilitatea comunităţilor locale", a susținut Sorin Grindeanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza