Dragnea: Aduc astăzi un omagiu pios memoriei victimelor Holocaustului

Data de 9 octombrie este ziua în care ne aducem aminte că tragedia Holocaustului, cea mai violentă manifestarea răului în istorie, nu trebuie să se mai repete niciodată, afirmă Liviu Dragnea.

Adăugat: 9 Octombrie 2016
Ultima actualizare:9 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Președintele PSD, Liviu Dragnea, aduce un omagiu memoriei victimelor Holocaustului, cu prilejul Zilei naţionale a comemorării victimelor Holocaustului din România.

"Cu prilejul comemorării Zilei Holocaustului în Romania, aduc astăzi un omagiu pios memoriei victimelor Holocaustului, a celor care au căzut pradă celei mai sălbatice ideologii politice din istorie, ideologia urii.

Data de 9 octombrie este ziua în care ne aducem aminte că tragedia Holocaustului, cea mai violentă manifestarea răului în istorie, nu trebuie să se mai repete niciodată. Unul dintre cei mai lucizi filosofi politici ai secolului al XX-lea, Hannah Arendt, spunea: „Adevărul trist este că răul este comis mai ales de oameni care nu se pot decide să fie buni sau răi.” Este un avertisment moral transmis generaţiilor viitoare de care trebuie să ţinem cont.

De aceea, alături de Institutul „Elie Wiesel”, am semnat recent un protocol prin care încercăm să recuperăm memoria lucidă, critică, asupra trecutului dureros şi să ne asigurăm că niciodată societatea românească nu va mai permite prezenţa răului absolut în rândurile ei", a scris Liviu Dragnea pe pagina de Facebook.

În România este Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

9 octombrie marchează începutul deportărilor evreilor în Transnistria, în anul 1941.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
9 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza