Două luni de la atentatele din Bruxelles

În Belgia au loc azi ceremonii de comemorare a victimelor atentatelor din Bruxelles, de la producerea cărora se împlinesc două luni.

Adăugat: 22 Mai 2016
Ultima actualizare:22 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

32 de oameni au murit şi peste 300 au fost răniţi, în cele trei atacuri sinucigaşe cu bombă din 22 martie, la Aeroportul Internaţional Zaventem şi la o staţie de metrou de lângă instituţiile europene.

Oraşul este în continuare în alertă teroristă de gradul trei din patru.

Ceremoniile de comemorare a victimelor atentatelor au loc la Palatul Regal, în prezenţa Regelui şi a Reginei, dar şi a membrilor Guvernului.

Sunt prezente familiile victimelor, supravieţuitorii atentatelor, dar şi reprezentanţi ai serviciilor de securitate şi prim-ajutor, cei care au trăit primele momente de după atentatele din Bruxelles.

"Toţi împreună, pentru ca viaţa să meargă mai departe. Demnitatea şi curajul se opun urii şi terorii. Mesajul nostru este de a trăi într-o lume mai bună, în care teroarea şi ura să nu mai existe. Aceasta trebuie să facem pentru victime, dar şi pentru noi toţi", a îndemnat regele Philippe al Belgiei.

Regele Belgiei a mulţumit tuturor celor care s-au implicat atunci, în ziua atentatelor şi după, să salveze vieţi, mai informează corespondenta RRA la Bruxelles.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
22 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza