Dosarul transferurilor, rejudecat. Becali a vrut să plece din România

Deputatul George Becali a fost prins în timp ce încerca să părăsească ţara, în condiţiile în care are interdicţie de a trece graniţa.

Adăugat: 20 Mai 2013
Ultima actualizare:20 Mai 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Dosarul trasferurilor din fotbal în care este implicat George Becali va fi rejudecat. Dosarul a fost retrimis la Curtea de Apel.

Deputatul George Becali a fost audiat, duminică noaptea,  la Parchetul General, după ce a fost oprit noaptea târziu de Poliţia de Frontieră la Aeroportul Otopeni, în timp ce încerca să plece cu un avion spre Israel.

Potrivit unor surse apropiate audierilor, citate de redactorul RRA, Mădălina Verman, omul de afaceri are interdicţie de a părăsi ţara.

Măsura a fost luată în dosarul privind privatizarea Avicola Iaşi, în care este acuzat, între altele, de înşelăciune.

Gigi Becali aşteaptă, luni, alături de fostul ministru al apărării, Victor Babiuc, şi de fostul şef de Stat-Major al Armatei, Dumitru Cioflină, sentinţa în dosarul schimbului de terenuri cu MApN.

La ultimul termen de judecată, procurorul a solicitat completului de cinci judecători al instanţei supreme condamnarea tuturor inculpaţilor la închisoare cu executare.

Verdict final în dosarul trasferurilor din fotbal

Între timp, George Becali urmează să afle sentinţa în alt dosar în care este judecat, ce al transferurilor din fotbal.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis însă rejudecarea în cazul Dosarului Transferurilor, în care opt oameni din fotbal, printre care şi  George Becali, au fost  auzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Instanţa a terminat de judecat, vineri seară, recursul înaintat în acest dosar, în care procurorii anticorupţie au cerut mărirea pedepselor cu închisoarea, dispuse anterior de Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au susţinut că cei opt inculpaţi au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste zece milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal.

Cei opt inculpaţi, între care fraţii Ioan şi Victor Becali, Gheorghe Popescu, Mihai Stoica şi George Copos au spus, la final, că sunt nevinovaţi şi au cerut judecătorilor să-i achite.

Cei opt au fost acuzaţi că în perioada 1999-2005 au spălat o parte din banii obţinuţi din transferul a 12 jucători.

La Curtea de Apel au primit pedepse cu executare între patru si opt ani doar fraţii Ioan şi Victor Becali, Cristian Borcea, fostul finanţator de la Dinamo, patronul Rapidului, George Copos şi actualul manager al Stelei, Mihai Stoica.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
20 Mai 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza