Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, la primul termen

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă astăzi Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

Adăugat: 18 August 2016
Ultima actualizare:18 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Viorel Hrebenciuc, fost deputat PSD
trimite pe mail

Este primul termen în care inculpaţii nu mai au impusă nicio măsură preventivă, după ce instanţa a decis, în 6 iulie, revocarea controlului judiciar pentru mai mulţi acuzaţi în dosar.

Printre aceştia foştii deputaţi Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, precum şi fostul ministru Tudor Chiuariu.

Procurorii îl acuză pe Viorel Hrebenciuc că ar fi făcut presiuni în cadrul conducerii Romsilva pentru ca Paltin Sturdza , un presupus moştenitor al lui Nicolae Ghica, să intre în posesia a 43.000 de hectare de pădure.

Anchetatorii susţin că, în schimbul intervenţiei, Viorel Hrebenciuc urma să primească 12.000 de hectare de teren forestier, transmite redactorul RRA, Diana Surdu.

Hrebenciuc este cercetat de DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de pădure în care prejudiciul adus Regiei Naţionale a Pădurilor este de peste 300 de milioane de euro.

Fostul ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu este acuzat că ar fi cerut bani, sub forma onorariului de avocat, pentru a interveni la prefectul de Bacău în vederea retrocedării unei mari suprafeţe de pădure.

Potrivit procurorilor, în aprilie 2012, la cererea deputatului Ioan Adam, cu sprijinul lui Paltin Gheorghe Sturza, un complet de magistraţi de la Tribunalul Covasna din care au făcut parte şi cei doi judecători, au retrocedat ilegal 43 de mii de hectare de terenuri forestiere şi agricole în judeţul Bacău.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
18 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza