Dosarul privind incompatibilitatea lui Iohannis, amânat

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat incompatibil de ANI, deoarece deţinea simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA.

Adăugat: 18 Noiembrie 2014
Ultima actualizare:18 Noiembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele PNL
trimite pe mail

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat marţi, pentru 25 noiembrie, dosarul în care primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a fost declarat în stare de incompatibilitate de Agenţia Naţională de Integritate.

Informaţia a fost publicată în sistemul informatic al instanţei supreme, fără să fie indicat motivul pentru care dosarul a fost amânat.

Şedinţa de judecată nu a fost publică, iar judecătorii trebuiau să se pronunţe marţi pe o chestiune de procedură, respectiv dacă recursul ANI este admisibil în principiu.

Dosarul lui Iohannis a ajuns la instanţa supremă după ce pe 25 septembrie 2013 Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de ANI, deoarece deţine simultan funcţia de primar al Sibiului şi reprezentant al municipalităţii în Adunarea Generală a Acţionarilor de la SC Apă Canal SA şi SC Pieţe SA, notează Agerpres.

"În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Klaus Iohannis se află în stare de incompatibilitate, întrucât deţine simultan atât funcţia de primar al municipiului Sibiu, cât şi calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu (începând cu 30.04.2009 şi până în prezent) şi SC Pieţe SA (începând cu 05.08.2010 şi până în prezent), încălcând dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", preciza ANI.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
18 Noiembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza