DOSARUL "Gala Bute". Audieri la DNA, descinderi şi percheziţii în patru judeţe

Descinderi în dosarul "Gala Bute" au loc la domiciliul lui Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, la Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box dar şi la alte persoane şi sediile unor firme.

Adăugat: 2 Februarie 2015
Ultima actualizare:2 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja a fost adus cu mandat la sediul central al DNA pentru a fi audiat în dosarul Gala Bute.

Se află la DNA pentru audieri şi un fost consilier al fostului ministru al Dezvoltării, Elena Udrea şi un om de afaceri suspectaţi de corupţie în legătură cu modul în care a fost organizată şi finanţată Gala Bute, care a avut loc în anul 2011.

În cursul dimineţii în acest dosar de corupţie au fost făcute percheziţii la domiciliile unor persoane fizice şi sedii ale unor firme, în capitală şi în 4 judeţe.

Descinderi au loc la domiciliul lui Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federaţiei Române de Box dar şi alte persoane şi sediile unor firme.

Sunt cercetate mai multe fapte de corupţie, iar procurorii caută dovezi în legătură cu procedurile de achiziţie, din fonduri publice şi europene.

Dosarul este de mai mulţi ani în atenţia procurorilor anticorupţie.

Este vorba despre modul în care a fost finanţat şi s-a organizat meciul de box dintre Lucian Bute şi Jean-Paul Mendy, eveniment organizat de Ministerul Turismului şi Dezvoltării în perioada în care era condus de Elena Udrea.

Potrivit unor surse citate de reporetrul RRA,  Mădălina Verman, procurorii anticorupţie au descoperit că o parte din banii din fonduri europene, destinaţi organizării Galei ar fi ajuns la Rudel Obreja, care în acea perioadă conducea Federaţia Română de Box.

În acelaşi dosar s-au constatat mai multe infracţiuni de corupţie în cazul unor angajaţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Kovesi cere ridicarea imunităţii pentru Udrea şi Ariton

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie Laura Codruţa Koveşi cere Parlamentului ridicarea imunităţii foştilor miniştrii Ion Ariton şi Elena Udrea, pentru a putea fi începută urmărirea penală a acestora în dosarul "Gala Bute".

În cazul lui Ariton, cererea a ajuns la Senat, dar a fost retrimisă Parchetului  cu solicitarea ca dosarul să fie însoţit de un borderou al pieselor incluse în dosar,  în aşa fel încât să nu existe riscul dispariţiei unor file din dosar.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza