Dosarul Ecaterinei Andronescu, redeschis

Ecaterina Andronescu este acuzată, alături de Alexandru Athanasiu, de abuz în serviciu, în timpul mandatului de ministru al Educației.

Adăugat: 27 August 2015
Ultima actualizare:27 August 2015

Politica Romaneasca
Foto: Ecaterina Andronescu
trimite pe mail

Instanţa Supremă va judeca pe 8 septembrie redeschiderea dosarului de abuz în serviciu şi achiziţii publice, făcute în timpul mandatului de ministru, care-i vizează pe Ecaterina Andronescu şi Alexandru Athanasiu.

Judecătorii au hotărât astăzi amânarea solicitării făcute de procurorii anticorupţie, în lipsa publicării în Monitorul Oficial a unei decizii date de Curtea Constituţională.

Prezentă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fostul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu a reiterat că nu a încălcat niciodată legea.

"E foarte neplăcută această hărţuire, aşa o consider. Sunt un om corect, cinstit, toată viaţa mea asta am făcut, şi mi se pare că plătesc un lucru pe care nu-l pot nelege", a spus Ecaterina Andronescu.

La rândul său, fostul ministru Alexandru Athanasiu a respins acuzaţiile procurorilor.

Reamintim că procurorii DNA au solicitat judecătorilor să confirme redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care sunt vizaţi Alexandru Athanasiu şi Ecaterina Andronescu, pentru abuz în serviciu şi achiziţii publice făcute în timpul mandatelor de ministru al Educaţiei.

Potrivit unor surse judiciare, citate de redactorul RRA, Mădălina Verman, ancheta a fost închisă în urmă cu câţiva ani, dar între timp, au apărut noi date.

Cei doi demnitari sunt vizaţi şi în cazul Microsoft, unde deja sunt cercetaţi.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 August 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza