Dosare penale pentru ucidere din culpă la Spitalul de Arşi. Unitatea de transfuzii, închisă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis două dosare penale de ucidere din culpă pentru cele două cazuri de la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Adăugat: 14 Iulie 2016
Ultima actualizare:14 Iulie 2016

Politica Romaneasca
Foto: arhivă foto
trimite pe mail

Cele două cazuri se referă la bărbatul care avea la cap o rană invadată de viermi şi femeia care a murit după ce i s-a administrat o transfuzie cu sânge greşită.

Unitatea de transfuzii a spitalului a fost închisă deocamdată, iar Ministerul Sănătăţii doreşte relocarea întregii unităţi medicale.

În cele două cazuri, anchetatorii încearcă să afle cauzele şi condiţiile în care s-au produs decesele, în prezent efectuându-se cercetări pentru stabilirea datelor concrete privind atât transfuzia, cât şi igienizarea.

S-au ridicat documentele medicale necesare şi urmează să fie audiat personalul medical şi auxiliar implicat.

Ministerul Sănătăţii a luat în calcul de mai multe ori închiderea Spitalului de Arşi, unde a constatat că sunt probleme grave de management şi de personal insuficient, iar ministrul Vlad Voiculescu consideră că este inadmisibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic.

El a mai spus că managerul spitalului nu a făcut nici o cerere pentru investiţii în unitatea medicală sau pentru suplimentarea personalului.

"Ce trebuie spus este că situaţia în care suntem acum e rezultatul lipsei de viziune, al lipsei de acţiune asupra acestui spital", a spusVlad Voiculescu.

În Spitalul de Arşi sunt acum 47 de pacienţi, doi dintre ei netransferabili, iar ministrul Sănătăţii consideră că dacă în acest moment s-ar produce o explozie cu mai mulţi răniţi, aceştia ar trebui transferaţi în străinătate, pentru că în România nu ar putea fi trataţi.

De menţionat că, la începutul anului, deci la scurt timp după tragedia de la Colectiv, echipa managerială de la Spitalul de Arşi din capitală era printre laureaţii Galei premiilor "Un om între oameni", care recompensează profesionalismul, abnegaţia, dăruirea şi chiar eroismul.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza