Dosare "grele" ale politicienilor aşteaptă sentinţele

Adrian Năstase, Relu Fenechiu şi Tudor Chiuariu aşteaptă sentinţele justiţiei în dosarele în care sunt judecaţi.

Adăugat: 3 Ianuarie 2014
Ultima actualizare:3 Ianuarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Chiar de la începutul acestui nou an, magistraţii vor da decizii definitive în dosare mediatizate precum Zambaccian, Transformatorul sau Poşta Română.

Luare de mită, abuz în serviciu şi şantaj sunt infracţiunile de care sunt acuzaţi adesea politicienii.

Începând cu 6 ianuarie, magistraţii instanţei supreme vor da hotărâri definitive pentru fostul premier Adrian Năstase, pentru fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu şi fostul ministru al justiţiei Tudor Chiuariu.

Fostul premier este acuzat de luare de mită şi şantaj, iar soţia sa de complicitate la luare de mită şi spălare de bani.

La fond, cei doi au primit pedepse de câte trei ani de închsioare cu suspendare.

Dacă magistraţii menţin pedeapsa, Adrian Năstase ar putea merge la închisoare, el fiind eliberat condiţionat în dosarul "Trofeul calităţii".

Acesta susţine că este un dosar politic şi este nevinovat.

"Eu sunt pregătit psihic pentru achitare, pentru că aşa mi s-ar părea normal. După ce i-am ascultat şi eu pe avocaţi, mi-am dat seama până la urmă cât de firavă este acuzarea şi din punctul de vedere al aspectelor juridice", declara Adrian Năstase.

Fenechiu, condamnat la închisoare în dosarul "Transformatorul"

Un alt dosar care se apropie de o decizie finală este Transformatorul, în care fostul ministru al transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închsioare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu.

"Doresc foarte mult ca acest proces să se desfăşoare corect şi instanţa să se uite cu atenţie pe toate documentele pe care le punem la dispoziţie şi care atestă indubitabil atât nevinovăţia noastră, cât şi faptul că multe din lucrurile spuse de-a lungul timpului sunt neadevăruri", spunea Relu Fenechiu.

DNA susţine că între 2002-2005, Relu Fenechiu, prin firmele sale, a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate la preţuri de produse noi şi a creat Electrica Moldova un prejudiciu de peste şase milioane de lei.

Închisoare în dosarul "Poşta Română"

Şi dosarul Poşta Română va fi finalizat în luna ianuarie.

Cei doi foşti miniştri - al justiţiei, Tudor Chiuariu şi al telecomunicaţiilor, Zsolt Nagy - sunt acuzaţi că ar fi ajutat la trecerea ilegală a unui imobil din patrimoniul Poştei Române în cel al unei firme private.

În 2012, instanţa supremă l-a condamnat pe Zsolt Nagy la trei ani şi jumătate de închisoare cu suspendare. Tudor Chiuariu a fost achitat.

El declara că implicarea sa în acest dosar este doar o răzbunare prostească a procurorului Doru Ţuluş, după revocarea din funcţie.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Ianuarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza