Dosar penal şi anchetă pentru incendiul de la Clubul Bamboo

Autorităţile au deschis un dosar penal şi desfăşoară o anchetă în cazul incendiului din clubul bucureştean Bamboo.

Adăugat: 22 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:22 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Până la această oră nu se ştie ce anume a dus la aprinderea focului care a distrus clădirea.

Au fost audiate aproape 20 de persoane şi s-a decis începerea unei noi serii de controale la toate imobilele unde se desfăşoară activităţi cu public numeros.

Autorităţile sunt, din nou, în alertă, după incendiul de ieri dimineaţă din clubul bucureştean Bamboo.

Mai multe controale şi verificări au fost dispuse imediat, pentru a vedea cum este aplicată legea în cazul unor clădiri care adăpostesc un număr mare de persoane.

"Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan a dispus să se intensifice controalele şi verificările la toate imobilele care se desăşoară activităţi cu public numeros. De asemenea, vicepremierul şi ministrul dezboltării, doamna Sevil Shhaideh, a solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii demararea unui control tematic care să verifice aplicarea legii în domeniu pentru acest tip de construcţii. Pentru acest lucru se vor forma echipe mixte, constituite din reprezentanţi ai structurilor MAI şi a Inspectoratului de Stat în Construcţii", a explicat Monica Dajbog, purtătoarea de cuvânt al MAI.

Între timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru distrugere din culpă. Poliţiştii au audiat 20 de persoane, între care unul din administratorii clubului, angajaţi şi clienţi.

Deocamdată nu se ştie cauza producerii incendiului, dar este cert că patronii clubului nu obţinuseră autorizaţia de funcţionare şi nici pe cea de securitate la incendiu pentru localul lor.

Primăria Sectorului 2 le-a respins dosarul pentru autorizare, iar clubul a primit mai multe amenzi pentru nereguli, ultima chiar în noiembrie anul trecut. Potrivit legii, localul are însă dreptul să funcţioneze pe propria răspundere, până la obţinerea tuturor avizelor necesare şi avea un termen de graţie până în luna iunie.

De altfel, ISU a precizat că lipsa autorizaţiei nu presupune existenţa unui pericol, atât timp cât măsurile de securitate la incendiu au fost aplicate şi sunt respecate.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a apreciat însă că, dacă un club nu deţine autorizaţie de funcţionare de la sectorul pe raza căruia se află, el trebuie închis.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a reacţionat la acest incident, apreciind că reguli şi legi, se pare, din nou încălcate.

Preşedintele PNL, Raluca Turcan, şi cel al USL, Nicuşor Dan, au evocat ineficienţa unor instituţii ale statului român în aceste situaţii şi importanţa unor proceduri administrative clare.Autor:
Cătălina Creţu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
22 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza