Dosar penal în cazul exploziei de la Petromidia

Procurorii constănţeni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la Rafinăria Petromidia, în urma căruia o persoană a murit, iar trei au fost rănite.

Adăugat: 23 August 2016
Ultima actualizare:25 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii fac cercetări pentru mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Între timp, o echipă mixtă de specialişti continuă investigaţiile, iar autorităţile de mediu au comunicat că nivelul de poluare în zona rafinăriei este în limitele admise.

Activitatea Rafinăriei Petromidia începe să reintre în normal, după explozia urmată de incendiul de aseară din zona isntalaţiei de distilare în vid, soldată cu un mort şi cinci răniţi, informează corespondenta RRA, Mona Constantinescu.

Astăzi, au fost reluate măsurătorile privind calitatea aerului şi emisiile, având în vedere că în urma incendiului s-a degajat un fum gros.

Echipe de la Agenţia de Protecţia Mediului, Gărzii de Mediu, dar şi alţi specialişti din domeniu vor să se asigure că viaţa populaţiei din zonă nu este pusă în pericol.

În acest moment, o anchetă este în derulare la Petromidia, iar autorităţile au anunţat că fumul degajat în urma exploziei nu reprezintă un pericol pentru populaţie.

O altă anchetă este făcută de inspectorii de muncă, de poliţişti, pompieri şi procurori pentru a stabili cine se face vinovat de acest accident.

otodată, la nivelul companiei s-a constituit o echipă formată din specialişti şi a fost demarată o anchetă oficială pentru determinarea cauzelor care au dus la producerea incidentului.

Mai mult, reprezentanţii Rompetrol Rafinare au luat toate măsurile necesare alături de autorităţile responsabile pentru operarea în siguranţă a rafinăriei.

Amintim că unul dintre răniţii grav în incendiul care a urmat exploziei de ieri de la rafinăria Petromidia a murit în această dimineaţă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mona Constantinescu
Adăugat:
23 August 2016
Ultima actualizare:
25 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza