Dorin Florea face apel la luciditate în privinţa reacţiei UDMR faţă de proiectul regionalizării

Demonstraţiile în stradă pe marginea regionalizării vor aduce grave prejudicii în primul rând populaţiei maghiare, susţine prim vicepreşedintele PDL, Dorin Florea.

Adăugat: 12 Iunie 2013
Ultima actualizare:12 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prim vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş, a declarat, miercuri, că afirmaţiile preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, privind posibilitatea ca maghiarii să îşi manifeste nemulţumirea în stradă faţă de proiectul regionalizării ar putea aduce deservicii grave maghiarilor.

Florea pledează pentru "luciditate şi forţa dezbaterilor"

"Precizez că aceste acţiuni, dacă vor fi duse la bun sfârşit, aşa cum avertizează liderul UDMR, vor aduce grave prejudicii în primul rând populaţiei maghiare. Vremea isteriilor a trecut. Luciditatea şi forţa dezbaterilor trebuie să primeze în faţa răfuielilor pur electorale şi sunt convins că şi de această dată, concetăţenii noştri vor da dovadă de discernământ şi maturitate, înţelegând perfect diferenţa dintre isterie şi puterea argumentului", a arătat Dorin Florea, într-o declaraţie dată publicităţii.
    
UDMR Mureş: Nu există niciun motiv de a organiza demonstraţii stradale

Într-un comunicat de presă dat publicităţii, miercuri, de către Consiliul Permanent al UDMR Mureş, se atrage atenţia asupra faptului că nu există niciun motiv pentru a fi organizate demonstraţii stradale în Târgu Mureş, iar maghiarii din municipiu nu ar trebui să se lase induşi în eroare şi să fie angrenaţi în astfel de acţiuni.

Reacţia UDMR Mureş survine pe fondul declaraţiilor făcute marţi, de preşedintele organizaţiei Târgu Mureş a Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, Jakab Istvan, care a arătat că formaţiunea va organiza, în data de 3 iulie, un miting de protest, dacă nu se revine asupra hotărârii Consiliului Judeţean Mureş de atribuire a numelor unor personalităţi sălilor mari din Palatul Culturii şi din Palatul Administrativ din municipiu.

În comunicat se mai arată că la alegerile locale de anul trecut PPMT ar fi avut ocazia să sprijine menţinerea preşedinţiei Consiliului Judeţean Mureş, recâştigarea Primăriei Târgu Mureş şi consolidarea reprezentării parlamentare a UDMR, însă a generat conflicte care au adus comunitatea maghiară într-o situaţie politică defavorabilă, motiv pentru care este scandalos că se încearcă generarea unui nou conflict prin declaraţii înşelătoare.

Pe considerentul că instrumentul democraţiei este reprezentat de consultarea publică, UDMR Mureş susţine că a votat pentru consultarea publică pe tema privind atribuirea numelor unor personalităţi sălilor mari din Palatul Culturii şi din Palatul Administrativ, informează corespondentul RRA.Autor:
Raul Matiş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza