Donald Tusk pledează pentru "salvarea" Spaţiului Schengen

Salvarea spaţiului Schengen este o cursă contra cronometru, a declarat preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, la finalul summitului Uniunea Europeană - Africa privind migraţia.

Adăugat: 12 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Donald Tusk, preşedintele Consiliului European
trimite pe mail

Donald Tusk a explicat că spaţiul Schengen depinde de implementarea măsurilor adoptate pînă acum în criza migranţilor, inclusiv de planul de acţiune care s-a convenit la summitul din Malta.

Planul de acţiune adoptat la summitul din Malta trebuie pus în practică până la sfârşitul lui 2016 şi presupune, între altele, facilitarea întoarcerii în Africa a migranţilor care nu îndeplinesc condiţiile pentru statutul de azilanţi şi un proiect pilot de creare a unei echipe de investigaţii nigeriano-europeană care să urmărească reţelele de traficanţi de refugiaţi, informează trimisul RRA la acest summit.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, subliniază în context, importanţa controlului asupra graniţelor UE.

"Trebuie să restabilim eficient controlul asupra graniţelor externe ale Uniunii Europene. Nu am nici o îndoială că, fără control la graniţele externe, regulile Schengen nu vor rezista, nu vor supravieţui". a spus el.

Donald Tusk a adăugat că salvarea Schengen depinde şi de colaborarea mai bună cu ţările de origine şi tranzit pentru migranţi.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Carmen Gavrilă
Adăugat:
12 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza