Donald Tusk: Nu există consens în privinţa cotelor de imigranţi

Consiliul European de Vară al celor 28 de şefi de stat şi de guvern a debutat joi, la Bruxelles, având pe agendă migraţia, terorismul, proiectul Marii Britanii privind Uniunea Europeană, dar şi situaţia Greciei.

Adăugat: 26 Iunie 2015
Ultima actualizare:26 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Donald Tusk, preşedintele Consiliului European
trimite pe mail

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat încă de la sosire că nu există consens între statele membre privind cotele de imigranţi repartizate de Comisia Europeană.

Miniştrii de finanţe ai Zonei Euro au eşuat din nou, a patra oară săptămâna aceasta, să ajungă la un acord cu partea elenă.

Ei se vor reuni din nou zilele următoare.

Situaţia devine critică deoarece mai sunt câteva zile până pe 30 iunie, când expiră actualul acord de asistenţă financiară al Greciei.

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a spus la sosirea la summitul celor 28, care a început imediat după Eurogrup, că are sentimentul că, spre deosebire de tragediile lui Sofocle, această poveste grecească va avea un sfârşit fericit.

O altă veste nu tocmai bună a venit tot din partea lui Donald Tusk privind propunerea Comisiei Europene legată de cotele de imigranţi repartizaţi statelor membre.

Tusk a anunţat că nu există consens între statele membre privind aceste cote.

"Solidaritatea fără sacrificiu e pură ipocrizie. Nu mai vrem declaraţii goale de conţinut despre solidaritate; avem nevoie de fapte", a afirmat Tusk.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anunţat joi, înaintea summitului, că nu intenţionează să mai modifice propunerea privind redistribuirea refugiaţilor prin cote obligatorii între ţările blocului comunitar, în pofida rezervelor exprimate de numeroase state.

România este reprezentată la summitul de două zile de către preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta are programată, vineri, o conferinţă de presă la finalul reuniunii.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza