Donald Trump: Aplaud curajul dumneavoastră de a lupta împotriva corupţiei

"Domnule preşedinte, vă aplaud pentru modalitatea în care, în România, luptaţi împotriva corupţiei şi pentru implicarea statului de drept", a declarat președintele SUA, Donald Trump la conferința de presă comună cu președintele Iohannis.

Adăugat: 10 Iunie 2017
Ultima actualizare:10 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Conferință de presă comună Klaus Iohannis - Donald Trump
trimite pe mail

"Aplaud curajul dumneavoastră de a lupta împotriva corupţiei şi de a apăra statul de drept",  a declarat preşedintele american Donald Trump la finalul întâlnirii pe care a avut-o cu şeful statului român, Klaus Iohannis.

Preşedintele român a vorbit, la rândul său, despre importanţa Parteneriatului Strategic cu SUA.

Radio România Actualități a transmis în direct conferinţa de presă comună a celor doi preşedinţi.

Ei s-au întâlnit ieri, la Casa Albă, unde au abordat mai multe subiecte.

Preşedintele Klaus Iohannis declara la conferinţa de presă comună cu omologul american, Donald Trump, la Casa Albă, că Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA trebuie să devină mai puternic şi să definească relaţiile bilaterale dintre cele două state, deoarece este foarte important pentru ambele naţiuni.

"Sărbătorim 20 de ani de parteneriat strategic, ceea ce este foarte important pentru ambele naţiuni ale noastre şi este important să ştim, şi asta este ceea ce vreau să subliniez, că acest parteneriat cu SUA a făcut ca România să devină ceea ce este astăzi: o democraţie solidă, cu un sistem economic sustenabil şi cu o creştere observabilă. România stă alături de trupele americane în Afganistan, în Irak", a spus Klaus Iohannis.

La râdul său, preşedintele american Donald Trump saluta relaţiile dintre cele două state şi amintea că ele durează de mai bine de un secol.

"Parteneriatul Strategic acoperă mai multe dimensiuni - culturale, economice şi militare - iar astăzi reînnoim aceste legături",  mai declara Donald Trump.

Lupta împotriva corupției

Preşedintele american nu a ocolit subiectul luptei împotriva corupţiei.

"Domnule preşedinte, vă aplaud pentru modalitatea în care, în România, luptaţi împotriva corupţiei şi pentru implicarea statului de drept. Aceasta creează un mediu în care economia poate prospera, cetăţenii o pot duce din ce în ce mai bine. Vă felicit pentru modul în care gestionaţi relaţiile dintre ţările noastre. România a contribuit enorm în cadrul NATO, în relaţia cu SUA", a susținut Trump.

Terorismul

Dimensiunea bilaterală a discuţiilor de la Casa Albă a fost completată de relaţia SUA-România în cadrul organismelor internaţionale.

Preşedintele american a mulţumit românilor pentru sprijinul în lupta împotriva terorismului.

"Vreau să mulţumesc românilor pentru tot ajutorul pe care ni l-au dat în apărare. România este un membru important al coaliţiei noastre, este cel de al patrulea mare contribuabil cu trupe de luptă în Afganistan. Mulţi dintre oamenii dumneavoastră au murit pe câmpurile de luptă, şi America apreciază sacrificiul lor", a adăugat Trump.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis spunea că este bucuros că NATO a decis să se angajeze în lupta împotriva terorismului, datorită implicării preşedintelui american.

"Pentru că NATO se bazează pe valori, dar în mod ultimativ este o alianţă militară. Şi, ştiţi, cheltuielile militare sunt complicate şi este nevoie de mulţi bani, pentru că NATO este cea mai puternică alianţă de pe Pământ, şi dorim să o păstrăm aşa. Astfel încât trebuie să cheltuim, desigur, pentru apărare", a susținut Iohannis.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza