Doliu naţional în Italia

În Italia este zi de doliu naţional, cu ocazia funeraliilor organizate pentru cetăţenii italieni victime ale catastrofei de la Genova.

Adăugat: 19 August 2018
Ultima actualizare:19 August 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Numărul oamenilor care şi-au pierdut viaţa în Italia, după prăbuşirea viaductului de la Genova, a crescut, ieri, la 40, după ce salvatorii au găsit corpul unei victime, iar şoferul român, aflat în stare gravă în spital, a decedat şi el.

O familie din Torino este în cotinuare dată dispărută, după ce maşina lor a fost scoasă de sub dărâmături în bucăţi.

Pompierii au asigurat că vor continua căutările până când vor fi siguri că nu a mai rămas nimeni sub grămanda de beton. Ieri, în Italia, a fost doliu naţional, cu ocazia funeraliilor organizate pentru cetăţenii italieni victime ale catastrofei.

Jumătate dintre familiile victimelor au decis să boicoteze ceremonia de la Genevoa în semn de protest împotriva guvernului, preferând funeralii private.

Gvernul de la Roma a atribuit operatorului autostrăzii, care includea podul Morandi, responsabilitatea pentru această tragedie.

Conducerea societăţii care administra podul a anunţat că va aloca 500 de milioane de euro pentru reconstrucţie şi pentru ajutoare destinate oraşului.

Pentru familiile celor peste 40 de victime ale catastrofei va fi plătită o sumă de milioanelor de euro, iar pentru mutarea locatalilor din imobilele de sub pod zeci de milioane - a anunţat preşedintele societăţii.

Potrivit acestuia firma poate reconstrui podul de pe autostrada A 10, din nord-vestul Italiei, în opt luni de la obţinerea avizelor, iar noul pod ar urma să fie construit din oţel.

Începând de luni, pe autostrăzile din zona oraşului Genova nu se vor mai percepe taxe.

Gvernul italian a declanşat procedura de revocare a concesiunii tronsonului de autostradă pe care se afla podul prăbuşit.

Reprezentanţii echipei consulare a României, care s-a deplasat la Genova, sunt în contact cu familia cetăţeanului român decedat ieri şi acordă asistenţa necesară în astfel de situaţii, inclusiv prin eliberarea certificatului de deces şi a documentelor pentru repatrierea trupului neînsufleţit, informează un comunicat al Ministerului român de Externe.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 August 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza