Doi români, dispăruţi în atentatul de la Nisa

Doi români sunt daţi dispăruţi după atentatul de la Nisa din Franţa.

Adăugat: 17 Iulie 2016
Ultima actualizare:17 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Copilul lor, despre care iniţial nu se ştia nimic, a fost găsit în spitalul de pediatrie din oraş, anunţă Ministerul de Externe.

Copilul, pe numele lui Denis, a fost identificat ca fiind cetăţean român cu ajutorul rudelor venite din România, iar starea sa este stabilă.

Reprezentanţii misiunilor dipomatice române din Franţa au însoţit rudele în cursul vizitei la spital şi menţin legătura cu medicii.

În plus, se fac eforturi pentru a-i găsi pe părinţii minorului.

Rudele lor din România, care au identificat copil, sunt acolo pentru a ajuta la identificare, inclusiv cu teste ADN - a precizat duminică dimineaţă ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu, la Digi24.

El a adăugat că procedura este deosebit de complexă şi că există încă multe persoane neidentificate atât printre răniţi, cât şi printre persoanele decedate.

În ceea ce-i priveşte pe ceilalţi doi români internaţi, ambasadorul a spus că starea lor fizică evoluează bine.

Luca Niculescu a mai spus că până în acest moment toate semnalările au fost verificare şi că nu are informaţii că ar mai fi şi alţi români printre victimele atentatului în afară de cele patru cazuri cunoscute.

MAE reaminteşte că operaţiunile de identificare a tuturor victimelor atentatului de joi nu au fost finalizate, iar ambasada României la Paris şi consulatul general al României la Marsilia menţin legătura permanentă cu celula de criză instituită de autorităţile franceze.

Ieri, preşedintele Franţei, Francois Hollande, a făcut un apel la solidaritate şi unitate după atentatul de la Nisa, revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic.

Încă nu sunt cunoscute motivele acţiunii bărbatului tunisian aflat la volanul camionului, dar ministrul de interne apreciază că acesta s-a radicalizat recent.

Între timp, guvernul Franţei a rechemat la datorie aproximativ 12.000 de rezervişti pentru a întări forţele de securitate din ţară, iar poliţia a arestat cinci persoane pentru implicare în sângerosul atac.

Potrivit unui ultim bilanţ, în atentatul de la Nisa au fost ucişi 84 de oameni şi alţi 200 răniţi.Autor:
Mihaela Dragomir
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza