Doi români au fost răniţi în atacul terorist de la Londra

Potrivit MAE, doi cetățeni români au fost răniți în atacul terorist de la Londra.

Adăugat: 23 Martie 2017
Ultima actualizare:23 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Doi cetăţeni români au fost răniţi în atacul terorist care a avut loc ieri la Londra, transmite Ministerul român de Externe, care precizează că una dintre victime este internată în spital în stare gravă, iar cea de-a doua, care a suferit răni uşoare, a fost externată.

Atacul s-a soldat cu moartea a cinci persoane şi rănirea altor 40.

Principala variantă luată în calcul de autorităţi este cea a unui atac terorist de inspiraţie islamistă, potrivit oficialului britanic însărcinat cu antiterorismul, Mark Rowley.

De altfel, întreaga Europă - inclusiv Marea Britanie - este în stare de alertă pentru posibile atacuri jihadiste, în principal din partea adepţilor grupării jihadiste Statul Islamic.

Teroriştii au folosit anul trecut, la Nisa şi Berlin, autovehicule ca arme, la fel cum s-a întâmplat şi ieri la Londra, şi au ucis aproape 100 de persoane.

De asemenea, capitala Marii Britanii a fost în trecut ţinta jihadiştilor, care în iulie 2005 au ucis 52 de persoane în patru atentate sinucigaşe.

Pe de altă parte, ieri s-a împlinit exact un an de la atacurile teroriste de la Bruxelles, soldate cu moartea a 32 de persoane.

Printre răniţii de ieri de la Londra se numără trei elevi francezi şi cinci cetăţeni sud-coreeni.
În ceea ce îi priveşte pe cetăţenii români, MAE precizează că aceştia pot solicita asistenţă consulară apelând numerele de telefon ale Ambasadei României din Marea Britanie, care sunt publicate pe pagina de internet a ministerului, www.mae.ro.Autor:
Cătălin Gomboş
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza