Doi pacienți au murit la Spitalul de Arși. Bilanțul tragediei ajunge la 34

Încă doi răniți în incendiul de la Clubul Colectiv din București au murit.

Adăugat: 7 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:7 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Doi pacienţi au decedat, sâmbătă dimineaţă, la Spitalul de Arşi din Capitală. Astfel, bilanţul decedaţilor în urma incendiului din Club Colectiv ajunge la 34.

Directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu, a declarat, sâmbătă, pentru Agerpres, că unul dintre pacienţi a decedat la ora 3,50, iar celălalt la 7,35.

16 răniţi în incendiul din Clubul Colectiv sunt în drum spre spitale din Olanda şi Belgia.

Ministerul Apărării a pus la dispoziţie două aeronave cu echipamente speciale, care au plecat din Bucureşti în această dimineaţă.

Medicii au precizat că este vorba despre pacienţi stabili, pentru că cei în stare gravă nu pot fi transferaţi în străinătate.

Secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat a explicat, din nou, criteriile după care s-a făcut selecţia pacienţilor.

"Sunt criterii pur medicale. În primul rând, este capacitatea de primire din ţara care îi primeşte, adică are paturi cu ventilatoare sau nu. De exemplu, noi aveam mai mulţi pacienţi ventilaţi, dar nu puteau să primească decât un număr limitat, pentru că şi ei trebuie să-şi păstreze o capacitate în ţările lor, pe care nu poate să o dea integral. În acelaşi timp, este gravitatea cazurilor, necesitatea unor intervenţii mai complexe. Deci, colegii au ales cazuri şi mai simple, dar şi cazuri mai complexe, care au plecat în Belgia şi în Olanda", a spus Arafat.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
7 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza