Doi eurodeputaţi PSD protestează faţă de prezenţa liderului Marine Le Pen în România

La Sinaia va fi organizată conferinţa internaţională "Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor", unde este aşteptată şi lidera Frontului Naţional din Franţa, Marine Le Pen.

Adăugat: 16 Aprilie 2016
Ultima actualizare:16 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional din Franţa
trimite pe mail

Eurodeputaţii PSD, Victor Boştinaru şi Ioan Mircea Paşcu, au adresat o scrisoare deschisă autorităţilor române şi societăţii civile, în legătură cu conferinţa internaţională organizată, astăzi, la Sinaia, de "Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor", şi la care este aşteptată Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional din Franţa.

Ei atrag atenţia că Mişcarea adună împreună partide de extremă dreapta, naţionaliste şi populiste de pe întreg teritoriul Europei, iar acţiunile şi filosofia ei politică sunt opuse interesului naţional al României şi în contradicţie cu calitatea noastră de stat membru al Uniunii Europene şi NATO.

Cei doi eurodeputaţi precizează, însă, că locul ales pentru desfăşurarea acestei conferinţe are o simbolistică puternică pentru români, pentru că, la Sinaia a fost ucis premierul I. G. Duca şi de aici a fost răpit şi apoi ucis Nicolae Iorga, crime comise de legionari, precursori ai multora dintre ideile împărtăşite astăzi de Mişcarea pentru o Europă a Naţiunilor şi Libertăţilor.

Prim vicepreşedintele PNL, Cristian Buşoi, susţine, la rândul său, într-un comunicat de presă, că prezenţa lui Marine Le Pen în România va cultiva neîncrederea românilor în Uniunea Europeană şi va susţine "tacit sau mai pe faţă", interesul rusesc de a dezbina şi a stăpâni Europa.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
16 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza