Doi directori ai ANAF, arestaţi preventiv

Nicuşor Drăgan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achiziţii în cadrul ANAF şi alte 17 persoane au fost arestaţi preventiv, joi, de Tribunalul Bucureşti, într-un dosar de evaziune fiscală.

Adăugat: 26 Iulie 2012
Ultima actualizare:26 Iulie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După audieri record de peste 15 ore, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea celor 39 de persoane reţinute miercuri, între care ginerele lui Cezar Măgureanu, Sorin Găzdac, directorii ANAF, Dan Stroe şi Nicuşor Drăgan, dar şi intrerlopul Octavian Grecu.

Joi, procurorii i-au prezentat senatorului de Giurgiu, Cezar Măgureanu, învinuirile în dosarul de evaziune fiscală, unde este cercetat împreună cu familia sa.

Senatorul Cezar Măgureanu a negat din nou acuzaţiile aduse de DIICOT, de sprijinire a unui grup infracţional organizat, după ce joi anchetatorii au dispus măsura obligării de a nu părăsi ţara.

El este cercetat într-o cauză separată, dată fiind calitatea sa de parlamentar.   

"Absolut ridicol. Voi reveni să dau o declaraţie Nu am dat nicio declaraţie. Nu am sprijinit pe nimeni, să fim serioşi!", a afirmat Măgureanu.

Activitatea grupului infracţional, de peste 120 de învinuiţi, a vizat, din 2010 până în prezent, tranzacţiile comerciale intracomunitare cu zahăr şi a gravitat în jurul a cinci firme.

Procurorii DIICOT spun că evazioniştii au fost sprijiniţi în diferite forme de directorii din ANAF, angajaţi ai Gărzii Financiare centrale şi din Giurgiu, dar şi de senatorul Cezar Măgureanu.

Deciziile de arestare preventivă a celor 39 de persoane implicate în dosarul de evaziune fiscală, în care prejudiciu produs de membrii grupării în perioada 2010-2012 a fost estimat la peste 40 de milioane de euro anual, pot fi contestate la Curtea de Apel Bucureşti.
 Autor:
Diana Surdu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
26 Iulie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza