Doi angajaţi de la ISU Bucureşti- Ilfov, retrimişi în judecată în cazul #Colectiv

Noi informaţii în cazul incendiului de la Clubul bucureştean Colectiv, în urma căruia 64 de oameni au murit, în urmă cu aproape un an.

Adăugat: 28 Octombrie 2016
Ultima actualizare:28 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Cei doi angajaţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov care au verificat clubul Colectiv şi au permis funcţionarea localului, deşi acesta nu îndeplinea normele de prevenire şi stingere a incendiilor, au fost retrimişi astăzi în judecată de procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Cei doi inspectori de la ISU Bucureşti - Ilfov sunt acuzaţi de abuz în serviciu şi uzurparea funcţiei.

Potrivit unui comunicat al DNA, deşi au făcut mai multe deplasări la Clubul Colectiv, aceştia nu au întocmit niciun act de control şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate să fie luată în evidenţă pentru că funcţiona fară autorizaţie de securitate la incendiu.

Ei au fost trimişi în judecată iniţial în decembie 2015, dar dosarul a fost în februarie la DNA pentru refacerea rechizitoriului, după ce judecătorii de la Curtea Militară de Apel au constatat mai multe nereguli în ceea ce priveşte legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.

În prezent, aproape 250 de persoane s-au constituit părţi civile în această cauză, cerând despăgubiri de peste două sute de milioane de euro şi 50 de milioane de lei.

Procurorii miliari au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar distinct, care are ca obiect, între altele, modalitatea în care au fost încheiate mai multe contracte de sponsorizare la nivelul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, existând suspiciunea rezonabilă că au fost încălcate actele normative în vigoare cu privire la acest gen de activitate.Autor:
Nicoleta Stoica
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
28 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza