Doctoratele vor fi retrase doar de universitățile care le-au acordat

Ministrul Educaţiei a declarat că, în scurt timp, va fi funcţional un soft antiplagiat, prin care Universităţile vor putea verifica toate tezele de doctorat.

Adăugat: 19 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a decis astăzi  ca doar Universităţile să poată retrage titlurile ştiinţifice de doctor pe care le-au acordat şi de asemenea să elimine  excepţia prin care eventualele abateri ale demnitariilor de la etica academică puteau fi analizate şi sancţionate doar de Consiliul Naţional de Etică.

Executivul abrogă astfel prevederi adoptate în vara anului 2012, pe fondul suspiciunilor de plagiat ce vizau importanţi oameni politici.

Decizia de astăzi face parte dintr-un proces de reglementare a bunei conduite în cercetare, dezvoltarea tehnologică şi inovare, a explicat Ministrul Educaţiei, Adrian Curaj.

"Numai universităţile vor retrage titlul sau vor anula diploma, indiferent de monentul şi de modalitatea în care acestea au fost atribuite, am putut să modificăm Legea eticii. Am spus că va fi o ordonanţă de urgenţă privind legea educaţiei. După acea ordonanţă de urgenţă vom mai da cele necesare - hotărârile de guvern şi ordinile de ministru - pentru a avea un cadru total funcţional: problemă de sistem - abordare de sistem", a spus a explicat Adrian Curaj.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că în scurt timp va fi funcţional şi un soft antiplagiat, prin care Universităţile şi alte Autorităţi interesate vor putea verifica toate tezele de doctorat elaborate pana acum, simultan în limba română şi engleză, tranmite reporterul RRA, Alin Şerbănescu.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza