Dobre: Alianţa cu PDL, singura variantă care poate să bată stânga politică

Vicepreşedintele interimar al PNL, Ciprian Dobre, susţine că negocierile dintre liberali şi PDL duc spre o fuziune, singura variantă pentru a bate stânga la alegeri.

Adăugat: 30 Mai 2014
Ultima actualizare:30 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ciprian Dobre, vicepreşedinte interimar al PNL
trimite pe mail

Vicepreşedintele interimar al PNL, Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, a declarat că alianţa cu PDL îi convine pentru că este singura variantă în care dreapta politică poate să bată, în viitoarele alegeri, stânga politicii româneşti.

Dobre a spus că, în prezent, negocierile dintre cele două partide se poartă în sensul unei fuziuni şi că poate fi vorba atât despre absorbţie, cât şi despre fuziune prin comasare, iar denumirea de Partid Naţional Liberal să rămână neschimbată şi nealterată.

Ciprian Dobre a precizat că îşi exprimă toată speranţa şi deschiderea pentru ca negocierile să meargă foarte bine, atât la nivel naţional, cât şi la nivel judeţean.

"Nu cred că se va împiedica cineva de chestiuni de metodă, ci important este scopul creării noului partid de dreapta", a spus Dobre.

Acesta a adăugat că deşi nu se vorbeşte încă despre nume, ci despre posibilitatea asigurării unei platforme electorale viitorului preşedinte al României, noului partid rezultat din fuziunea PDL şi PNL va avea un candidat la preşedinţie şi va câştiga preşedinţia României.

PDL: Fuziunea trebuie abordată serios

Prim-vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureş,  a declarat că PDL şi PNL trebuie să facă rapid o analiză în ceea ce priveşte viitoarea formă de colaborare, arătând că se impune abordarea serioasă a temei fuziunii, întrucât alianţele deşi pot aduce mai multe voturi, ele sunt depăşite.

Florea susţine că acest proiect politic se face în interesul României, în primul rând pentru corectarea imaginii României, iar în al doilea pentru continuarea cu paşi repezi a reformelor începute, pentru a reda încrederea românilor.

În opinia sa, niciun fel de decizie politică nu e foarte mare faţă de aceste imperative, motiv pentru care subscrie cu toată convingerea şi cu multă încredere la această construcţie, cu o singură dorinţă însă, să fie făcută cu bună-credinţă.

Florea a adăugat că acest lucru va putea fi depăşit, iar următorul pas care se impune este desemnarea unui candidat unic al dreptei la Preşedinţia României, după criterii foarte clare, care să fie acceptate, şi nu după ambiţii personale sau promisiuni suspecte.
 Autor:
Raul Matiş
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
30 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza