DNA solicită Senatului toate înscrisurile din 2014-2015

Direcţia Naţională Anticorupţie solicită preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu toate înscrisurile întocmite de Senat în anii 2014 şi 2015.

Adăugat: 15 Aprilie 2015
Ultima actualizare:15 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Solicitarea DNA vizează cererile acestei instituţii privind urmărirea penală, reţinerea şi arestarea preventivă a senatorilor în funcţie, în perioada respectivă.

Totodată, DNA solicită Senatului toate înscrisurile întocmite de această instituţie, ca urmare a cererii procurorilor anticorupţie privind încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a senatorului Dan Şova.

Cele două documente vor fi analizate în şedinţa Biroului Permanent care începe la ora 13.00, informează redactorul RRA, Alina Stănuţă.

Călin Popescu Tăriceanu: Este o cerere inedită

În replică,  preşedintelui Senatului Călin Popescu  Tăriceanu spune că solicitările vor intră in dezbaterea Biroului Permanent, care cel mai probabil le va trimite comisiei juridice. 

"Sunt două solicitări din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care formulează către Senat o cerere de transmitere a înscrisurilor, a documentelor referitoare la dosarul 122/P/2012 şi, aşa cum este normal în astfel de cazuri, o astfel de solicitare intră în discuţia Biroului Permanent. Probabil că BP va cere un punct de vedere Comisiei juridice şi sigur că vom trata în mod oficial şi procedural această solicitare. Nu ştiu să vă spun şi de aceea cred că este util un punct de vedere al Comisiei juridice şi nu are rost să mă pronunţ eu asupra acestei chestiuni, este o problemă care este de resortul Biroului Permanent şi e o solicitare inedită, până în momentul de faţă", a declarat preşedintele Senatului.

Totodată Călin Popescu  Tăriceanu afirmă că, pentru cazul Şova, este aşteptată publicarea motivării Curţii Constituţionale  pentru ca mai apoi Senatul să decidă .Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza