DNA: PDL ar fi beneficiat de bani dați de Ministerul Comunicațiilor pentru licențele Microsoft

PDL se numără printre beneficiarii sumelor de bani date de Ministerul Comunicaţiilor pentru licenţele Microsoft, PDL beneficiind de plata unor materiale electorale, se arată în referatul DNA.

Adăugat: 11 Februarie 2015
Ultima actualizare:11 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit referatului DNA de arestare a Elenei Udrea, pe lângă fostul ministru Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dorin Cocoş, PDL ar fi beneficiat de sume de bani date de Ministerul Comunicaţiilor pentru licenţe Microsoft.

DNA mai arată că fostul ministru Gabriel Sandu a participat la procedura de achiziţii şi la încheierea contractului de licenţiere, în urma presiunilor exercitate de Elena Udrea ca membru al guvernului şi vicepreşedinte PDL, dar şi a altor presiuni în conducerea partidului.

Procurorii susţin că printre beneficiarii sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului este şi PDL, care a beneficiat de plata serviciilor de tipărire şi anvelopare pentru câteva milioane de scrisori electorale.

Astfel, pentru promovarea hotărârii de guvern privind încheierea contractului de licenţiere şi alocarea bugetului necesar, Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Elene Udrea, iar în toamna anului 2009 s-a încheiat cu PDL un contract de prestări de servicii care avea ca obiect prestarea serviciilor de tipărire şi anvelopare a unui număr de patru milioane de scrisori electorale. Numărul scrisorilor a fost suplimentat ulterior la 8,6 milioane, urmând să se încheie un act adiţional la contractul iniţial, se arată în refertul DNA.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri seara, arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Elena Udrea în dosarul Microsoft.

Procurorii anticorupţie au reţinut-o, marți seara, pe Elena Udrea pentru mai multe acuzaţii de trafic de influenţă şi spălare de bani, în legătura cu încheierea unor contracte de licenţiere IT.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
11 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza