DNA extinde urmărirea penală în cazul preşedintei CNA

DNA a extins din nou urmărirea penală faţă de Laura Georgescu, preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului, întrucât a crescut numărul de fapte pentru care este cercetată.

Adăugat: 24 Aprilie 2015
Ultima actualizare:24 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Laura Georgescu, preşedinta CNA
trimite pe mail

După ce procurorii au anunţat pe 2 aprilie că ea este acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, mai mulţi operatori TV sancţionaţi cu amendă au comunicat date utile anchetei, în urma cărora au fost identificate noi sesizări care conţineau date false.

Amintim că, potrivit anchetatorilor, în perioada 2013-2014, Laura Georgescu a impus mai multor funcţionari din cadrul CNA să întocmească sesizări ce conţineau date nereale, astfel încât mai multe posturi de televiziune au fost amendate.

"Preşedinta CNA, Laura Georgescu, posibil urmărind diferite interese de natură personală sau capacitată de entităţi juridice din domeniul audiovizualului sau de persoane ce deţin diferite funcţii publice, a impus mai multor funcţionari din cadrul CNA, să întocmească sesizări ce conţin date nereale, iar ulterior a susţinut respectivele sesizări false prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sancţionarea cu amendă a unui număr de 7 posturi TV, unele dintre aceste posturi fiind sancţionate de mai multe ori", se arată în comunicat.

DNA precizează că, în cazul sesizărilor identificate cu privire la cele 7 posturi TV, s-au inserat date nereale referitoare la identitatea persoanei care face sesizarea (nume, prenume, adresă de domiciliu, date de contact, etc.), sau chiar cu privire la momentul sesizării.

Suspectei i s-au adus, astăzi, la cunoştinţă noile acuzaţii, informează redactorul RRA, Mădălina Verman.

AICI, Comunicatul DNAAutor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza