DNA contestă condamnările din Dosarul Microsoft

Direcţia Naţională Anticorupţie a făcut apel în dosarul Microsoft, după ce Instanţa Supremă a pronunţat, ieri, prima sentinţă în acest caz.

Adăugat: 25 Martie 2016
Ultima actualizare:25 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat azi, că DNA a înregistrat deja cererea de apel la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a adăugat că nu va comenta decizia judecătorilor.

"În cursul zilei de azi am înregistrat la ÎCCJ cererea de apel, urmează să motivăm în zilele următoare, după ce o să analizăm şi motivarea instanţei de judecată", a declarat procurorul şef al DNA.

De menţionat că declaraţia Laurei Codruţa Kovesi a fost făcută după participarea la bilanţul Inspecţiei judiciare a CSM.

Amintim că fostul ministru al comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Dorin Cocoş au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare în dosarul Microsoft.

Instanţa Supremă a hotărât,  de asemenea, privarea de libertate pentru 3 ani a fostului primar din Piatra-Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis şi "Pinalti".

În schimb, omul de afaceri Dumitru Nicolae a primit 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare şi 3 luni de muncă în folosul comunităţii.

De precizat că peste 10 milioane de euro urmează să fie confiscaţi în acest dosar de la cei patru inculpaţi.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată cu apel.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza