DNA cere noi acte de la Parlamentul European, în dosarul lui Adrian Severin

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că procurorii au extins cercetările în dosarul în care faţă de europarlamentarul Adrian Severin se fac acte de urmările penală pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Adăugat: 31 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:31 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

DNA a extins cercetările în dosarul de corupţie al lui Adrian Severin şi a dispus urmărirea penală şi pentru folosirea sau prezentarea de documente sau declaraţii false, în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor europene sau din bugetele administrate de acestea.
  
În acest dosar, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Severin pentru o nouă infracţiune, respectiv cea de "folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor europene sau din bugetele administrate de acestea, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată", a precizat, joi, DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit Ordonanţei de începere a urmăririi penale întocmită de procurori, în perioada 2007 - 2010, Adrian Severin "a folosit şi a prezentat în Parlamentul European documente, declaraţii false sau inexacte, contrar reglementărilor legale (art. 43 din Normele de aplicare a Statutului deputaţilor în Parlamentul European - Decizia Biroului din 19 mai 2008 şi 09 iulie 2008)".

Documentele prezentate se referă la o serie de contracte de consultanţă încheiate cu şase societăţi comerciale româneşti, "înfiinţate cu scopul de a justifica prestări de servicii fictive, prin intermediul respectivelor contracte de consultanţă", susţin procurorii DNA.

"În felul acesta, învinuitul Severin Adrian a înlesnit unor persoane apropiate obţinerea pe nedrept a sumei de 436.663 euro din bugetul Parlamentului European", notează procurorii în documentul citat.

În această cauză se fac acte de urmările penală şi faţă de alte persoane, a precizat sursa citată.Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
31 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza